Яйця в «шпинатному гнізді»
Другі страви

Яйця в «шпинатному гнізді»

Припускаю, що є наукові дослідження про те, який колір їжі є для людей більш привабливим, а який відразливим, і чому саме. Мій емпіричний досвід говорить, що діти, наприклад, з дуже великою настороженістю ставляться до всього зеленому в їжі. А найбільшу довіру відчувають до білого.

З білим зрозуміло: молоко і все, що з ним пов’язано, потім хліб, цукор, картопляне пюре, морозиво. А ось що за проблема у них із зеленим? Може це говорить генетичне підсвідомість, що зелене = незріле = кисле / терпке? А якщо станеш їх переконувати, що це корисно – тим більше не їстимуть. Гірше того, саме шпинат діти ненавидять найбільше, довго і стійко. Тому на початках знайомства шпинат треба маскувати.

Також читайте:  Курка по-мексиканськи в соусі Керетаро

Сьогодні я пригощу Вас типово німецькою стравою – яйцями у гнізді зі шпинату. Класичний варіант цієї страви – смажена або варена картопля, шпинат, до них подається смажене яйце. Напевно слід додати, що цю страву з дитинства змушують їсти своїх дітей всі (або майже всі) німецькі батьки – смачно, швидко і корисно. Все-таки шпинат це джерело вітамінів.

Саме з цієї страви почалася моя дружба зі шпинатом. З тих пір (а минуло вже чимало років) я прихильник цієї страви. По-перше, дійсно, дуже швидко, по-друге, дуже смачно ну і по-третє, дуже корисно.

Також читайте:  Зелене смузі – чудовий детокс-сніданок

Інгредієнти

Нам знадобляться такі продукти (на 4 порції):

інгредієнти

  • 600 г картоплі
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 500 г мороженого шпинату (в сезон свіжого 2 великих пучки)
  • 100 мл сметани
  • сіль, перець, мускат
  • 4 яйця
  • 100 г моцарели в кулі
  • 100 г тертого сиру

Як приготувати яйця в шпинатному гнізді

Картоплю відварити в мундирі, дати охолонути і очистити від шкірки. Духовку нагріти до 180°С.

Цибулю нашаткувати, часник дрібно порізати і підсмажити до золотистого на вершковому маслі. Додати заморожений шпинат і тушкувати на слабкому вогні, поки шпинат не розтане. Додати 100 мл сметани. Посолити, поперчити і додати мускат за смаком. Тушкувати 3 хвилини.

Картоплю порізати, викласти в форму для запікання. Я використовую одноразові порційні форми.

одноразові порційні форми

Далі покласти шматок моцарели. Зверху викласти шпинатну масу. Зробити 4 поглиблення і вбити туди яйця. Посипати сиром і запікати 30 хвилин.

Яйця в «шпинатному гнізді»

Якщо Ви не їсте яйця, можна зробити без них. Виходить чудова запіканочка.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *