шакшука
Другі страви

Шакшука: ізраїльська яєшня з помідорами та перцем

Шакшука – одна з найсмачніших ідей здорового сніданку родом з Ізраїлю, особливо восени, коли овочі стиглі та запашні. Рецепт надзвичайно простий, а результат смачний та ефектний. Мій рецепт – це самий базовий варіант. За бажанням можна додати оливки, сир фета або моцарелу, і навіть ковбасу чорізо.

Інгредієнти

  • 300 гр. свіжих помідорів
  • 200 гр. болгарського перцю (краще жовтого чи зеленого)
  • 3 великих яйця
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику – до 10 гр.
  • 1 ч.л. приправи прованські трави
  • зелень петрушки та базиліку
  • сіль та перець до смаку

Як приготувати шакшуку?

Почніть з помідорів. Для шакшуки вибирайте м’ясисті, стиглі й ароматні томати. На три порції потрібно не менше 300 грам свіжих помідорів. Промийте їх під проточною холодною водою і очистіть від шкірки. Для цього ошпарте помідори окропом. Також виріжте тверді частини плодоніжки, а помідори наріжте досить дрібно.

Далі помийте болгарський перець, очистіть від насіння, а потім дрібно наріжте ножем.

Очистіть і дрібно наріжте цибулину. Розігрійте сковороду середнього розміру з більш товстим дном разом з олією. Викласти цибулю в сковороду і смажити на середньому вогні до прозорості.

Два зубчики часнику очистіть і видавіть через прес, потім додайте в сковороду до обсмаженої цибулі. Зменшіть потужність конфорки до мінімуму і нагрівайте цибулю і часник не довше двох хвилин (стежте, щоб часник не підрум’янився, він може гірчити). Після закінчення цього часу також додайте в сковороду помідори, болгарський перець і спеції і тушкуйте 5 хвилин.

Разом з помідорами ви також можете додати кілька очищених від кісточок і нарізаних маслин або жменю свіжого листя шпинату.

В ароматний томатний соус нарешті можна покласти три яйця. Бажано зробити заглиблення в овочах в трьох місцях, щоб звільнити місце для яєць. По одному кладіть яйця в шакшуку. Зменшіть потужність конфорки і накрийте сковороду кришкою, щоб білок гарненько згорнувся. Зазвичай це займає не більше п’яти хвилин. Після закінчення цього часу все злегка посоліть і посипте подрібненою цибулею і свіжою зеленню базиліку або петрушки. Розділіть шакшуку на порції і відразу подавайте.

Разом з яйцями ви також можете додати кілька кульок сиру моцарела або жменю подрібненого або нарізаного кубиками сиру фета. Якщо додаєте фету, то перед подачею шакшуку не досолюйте.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *