шпарагівка з сухарями
Другі страви,  Овочі-гриби

Стручкова квасоля (шпарагівка) з сухарями

Стручкова квасоля, або як її ще називають спаржева квасоля чи шпарагівка, – це недозрілі стручки спаржевих сортів квасолі, смачна та дуже корисна бобова культура. Стручки володіють ніжним солодкуватим смаком і безліччю корисних речовин.

Для приготування найкраще підходить молода стручкова квасоля. І жовта, і зелена стручкова квасоля готуються однаково, жовта квасоля має ніжнішу структуру і зазвичай готується швидше, ніж зелена. Незалежно від того, чи ви віддаєте перевагу жовтій чи зеленій квасолі, смак і структура молодої квасолі завжди будуть кращими за стару.

Як дізнатися, що стручкова квасоля вже сильно перезріла? Насамперед за кольором. Стара квасоля вже не буде такою інтенсивно жовтою чи зеленою, стара квасоля також досить товста і довга. Насіння старої квасолі починає ставати більш помітним і випинається під шкіркою.

Також читайте:  Хек з овочами у мультиварці

Інгредієнти

  • 1 кг. зеленої або жовтої стручкової квасолі
  • 2,5 л. води
  • 1 ст.л. солі
  • 50 гр. панірувальних сухарів
  • 100 гр. вершкового масла

    Як приготувати стручкову квасолю (шпарагівку) з сухарями?

    1. Покладіть стручки квасолі у великий друшляк і промийте холодною проточною водою. За допомогою маленького ножа відріжте обидва кінці кожного стручка. Намагайтеся відрізати якомога менше, щоб під час варіння всередину стручка не потрапила вода.
    2. Почищені стручки перекладіть у велику і широку каструлю. Налийте приблизно 2,5 л. води, накрийте каструлю кришкою і поставте конфорку на велику потужність. Як тільки вода закипить, додайте столову ложку солі та зменшіть потужність конфорки до такої, щоб квасоля тільки злегка кипіла. Квасоля повинна продовжувати варитися під кришкою.

    Скільки варити стручкову квасолю?

    • Жовта квасоля: 5-12 хвилин після закипання води
    • Зелена квасоля: 8-18 хвилин від закипання води

    Універсального часу варіння квасолі не існує. Все залежить від сорту. Після кількох хвилин приготування виберіть один стручок і спробуйте. При необхідності продовжуйте варити квасолю. Важливо не переварити, стручки повинні залишитися пружними і не розвалюватися. Коли ви вирішите, що квасоля ідеально зварена, покладіть її назад на друшляк, поставлений у раковину, і швидко промийте холодною проточною водою. Це зупинить процес приготування.

    1. Переходьте до заправки. На суху сковорідку насипте сухарі. Встановіть конфорку трохи вище низької потужності і «засмажте» сухарі кілька хвилин до золотистої скоринки, тепер можна додати вершкове масло. Залишилося тільки розтопити масло і змішати його з сухарями. Якщо ви спочатку додасте масло, а потім сухарі, масло буде довго нагріватися та підгорятиме.
    2. У салатник зі стручковою квасолею викладіть сухарі з маслом і акуратно все перемішайте, щоб масло і сухарі прилипли до варених стручків квасолі. За бажанням посипте чорним перцем і кропом.

    Хай Вам смакує!

    

    Коментувати

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *