Запечена картопля Hasselback
Другі страви,  Овочі-гриби

Запечена картопля Hasselback

Назва страви походить від ресторану «Hasselbacken» у Стокгольмі, де, як вважається, у 1953 році вперше була представлена запечена картопля Hasselback. (Хоча рецепт «Ugnstekt potatis» (запечена картопля) зустрічається у «Кулінарній книзі принцес» Дженні Екерстрем, виданій ще у 1929 році. Втім, для нас це не важливо).

ресторан «Hasselbacken» у Стокгольмі

Отож, картопля Hasselback завжди запікається в чавунній каструлі або сотейнику під кришкою. Завдяки цьому вона дуже хрустка зовні, а м’якоть не пересушується. І на смак вона зовсім інша! Техніка приготування виглядає вражаюче, але напрочуд проста у виконанні, і це чудовий спосіб подати звиклу картоплю у новому вигляді.

Також читайте:  Шакшука: ізраїльська яєшня з помідорами та перцем

Інгредієнти

  • 8 середніх картоплин (1 кг.)
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. крупної солі або 1/2 ч.л. дрібної солі
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 3 гілки свіжого розмарину або 1 ст.л. сухого

Як приготувати запечену картоплю Hasselback

  1. Розігрійте духовку до 250 градусів, розігріваючи гору і низ без конвекції. Приготуйте жароміцний посуд з кришкою.
  2. Картоплю ретельно вимийте щіткою або дротянкою (не чистіть!) Гострим ножем зробіть глибокі надрізи через кожні 2 мм. по всій довжині картоплі.
  3. Налийте 1 столову ложку оливкової олії в форму для духовки. По формі розкладіть подрібнені зубчики часнику в шкаралупі та картоплю (розрізами догори). Посоліть картоплю і скропіть рештою двома столовими ложками оливкової олії. Поставте в духовку і запікайте під кришкою 30 хвилин.
  4. Не вимикаючи духовку, обережно витягніть і відкрийте форму для запікання. Змастіть картоплю маслом і посипте свіжим чи сушеним розмарином, потім переверніть (зрізом вниз) і запікайте ще 30 хвилин під кришкою.

Запечена картопля Hasselback

Подавайте до столу гарячою. Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *