Картопляна запіканка
Другі страви,  Овочі-гриби

Картопляна запіканка

Про картоплю можна писати багато і довго. Як не крути і що б не говорили прихильники правильного харчування, картопля залишається в топі основних продуктів харчування українців. Що таке виростити картоплю, я пам’ятаю з дитинства. Весноюу вихідні, як правило травневі, вся родина з’їжджалася в село до бабусі.

Всіх чекало величезне поле. Мужчини копали акуратні ямки, діти закидували в них по картоплині з ростками, жінки за ними ямки загортали. Звичайно,зараз цей процес автоматизований, є маленькі тракторці, які копають і загортають.

Також читайте:  Куряче філе з броколі

Смак власноруч вирощеної картоплі я пам’ятаю досі, і вона найсмачніша. Було цікаво спостерігати, приїжджаючи час від часу до бабці, наскільки картопля виросла, збирати ненависних колорадських жуків. І нарешті викопувати перші кущики для вареної молодої картоплі у домашній сметанці з кропом з грядки.

З картоплі готували щось щодня. Картопля варена, картопля смажена, палюшки, вареники з картоплею, на вихідних деруни.

Сьогодні у нас також страва з дитинства – картопляна запіканка. Готували її з повністю домашніх продуктів, у печі поряд з іншими стравами.

Також читайте:  Chicken Divan – запіканка з курки і броколі

Зараз я готую з картоплі, вирощеної татом. Решту продуктів базарні. Запікаю у електричній духовці.

Інгредієнти

Отож, продукти:

Картопляна запіканка

  • 1 кг картоплі
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столових ложки сметани
  • 2 яйця
  • Мускатний горіх
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Солодка мелена паприка

Як приготувати картопляну запіканку

Насамперед вмикаю духовку на 180 градусів за Цельсієм, і ставлю в неї нагріватися форму для запікання, змастивши її ріпаковою олією. Картоплю натираю на грубій терці з допомогою кухонного комбайну, промиваю її холодною водою від зайвого крохмалю, додаю яйця, порізане на шматки масло, сметану, спеції і з допомогою насадки для перемішування все добре перемішую також у комбайні.

Картопляна запіканка

Витягаю форму, отриману масу виливаю у форму і йду відпочивати на 45-50 хвилин. Витягаю, нарізаю на шматки і всі смакують!

Хай Вам також смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *