Курка на банці
Другі страви,  Страви з м'яса

Курка на банці

Нещодавно чоловік пригадав страву, яку я готувала на зорі нашого сімейного життя, тоді в основному користувалася рецептами, які принесла від мами чи бабусі. Курка, яка «стоїть» на банці це яскравий спогад нашого спільного готування з мамою, ще коли я була дитиною.

Мама розповідала що в кінці 80-их і на початку 90-их не було у вільному продажу такого різноманіття всіх частин курячої тушки, як зараз. Курку купляли цілою, і то або по величезному «блату» або вистоявши годинами у величезній черзі. Відповідно, народ наловчився готувати курки цілою і так, що по смаку вона нічим не гірша добре знайомої нам зараз курки-гриль.

Також читайте:  Курка по-мексиканськи в соусі Керетаро

Сьогодні ця страва зручна для невеликої компанії. Бо як правило хтось любить ніжку, хтось грудинку. І курку на банці зручно розділити на всіх.

Інгредієнти

Отож, продукти:

  • Ціла курка, дуже велику не вибирайте, так щоб «стоячи» курка влізла у вашу духовку
  • 6-8 шматків лимону
  • 50 г вершкового масла
  • Чайна ложка приправи хмелі-сунелі
  • Пів чайної ложки приправи каррі
  • Пів чайної ложки коріандру
  • Мелений чорний перець
  • Сіль
  • 3-4 зубчики часнику
  • Одна цибулина

Як приготувати курку на банці

Один з основних елементів – невисока банка з вузьким горлом, щоб курка на нього «сіла». Курку маринуємо заздалегідь, найкраще на ніч. Цибулину тру на мілкій терці, додаю каррі, хмелі-сунелі, чорний перець, коріандр, сіль. Цією сумішшю натираю курку і всередині і зовні. Далі масло ріжу на дрібні шматки, лимон ріжу на тоненькі шматки і трохи їх розминаю. Курку кладу на спинку, масло і лимон запихаю курці під шкіру, рухаючись до самої грудки. І відправляю в холодильник.

Наступного дня кип’ячу 200 грам води, у банку кидаю часник і два шматки лимону, заливаю і неї гарячу воду, горло банки змащую маслом, щоб готова курка не прилипла. І «саджу» курку на банку. З фольги змотую своєрідне деко, так щоб з нього нічого не витекло, і наливаю, туди ставлю банку з куркою, у деко нарізаю 5-6 картоплин. На картоплю буде скапувати сік і жир з курки.

Курка на банці

Готується курка при температурі 180 градусів за Цельсієм трохи приблизно півтори години. Ставте її у холодну духовку, це важливо, у гарячій банка може тріснути. Через 40 хвилин від початку готування верх курки прикрийте шматком фольги, щоб він не обгорів.

Готову курку знімайте дуже обережно, розрізайте кухонними ножицями на частини.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *