Оладки на кефірі
Другі страви

Оладки на кефірі швидкого приготування

Я така господиня, що в умовах катастрофічного браку часу на сковороді смажу щось від сили раз в тиждень. Донька, коли пішла в дитячий садок, принесла з нього любов до оладок. І мамі прийшлось витягати сковороду і інколи тішити дитину оладками. В переліку рецептів є різні: і дріжджові, і на сметані, і сьогоднішні мої улюблені на кефірі.

Їх готую як правило, коли донька просить оладки на вечерю,а часу в обріз, бо прийшли з гуртка. Рецепт геніальний, бо не потребує танців з бубнами, довгого мішання, годинного чекання, поки тісто підросте.

Також читайте:  Картопляна запіканка

Насправді, тут довше писати, ніж робити тісто. Поки дитина миє руки, переодягається в домашній одяг і складає рюкзак у школу на наступний день я мішаю тісто.

Інгредієнти

Отож, продукти:

  • 0,5 л кефіру
  • 3 столові ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 2 столові ложки олії
  • 2 стакани борошна
  • Ріпакова олія для смаження

Як приготувати оладки на кефірі

Так, так яйця не потрібно. Спочатку у кефір всипаю соду і добре розмішую. Далі додаю сіль, цукор,олію і просіяне борошно. По консистенції тісто повинно бути як густа сметана. Знову добре розмішую і залишаю тісто в спокої на 15 хвилин.

Оладки на кефірі

Сковороду добре розігріваю, наливаю трошки ріпакової олії, вогонь скручую до середнього. Тісто накидую на сковороду по одній столовій ложці. Обсмажую з кожної сторони приблизно 3 хвилини.

Оладки на кефірі

З цієї кількості продуктів виходить 18-20 оладок. Перша порція одразу відправляється до доньки. Вона любить їх їсти зі сметаною, ми з чоловіком з меленою смородиною з цукром.

Оладки на кефірі

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *