Гастрономічний туризм: ТОП-5 найкращих кулінарних міст світу
Різне

Гастрономічний туризм: ТОП-5 найкращих кулінарних міст світу

Подорожі – одне з найбільших задоволень у житті, так само, як і смачна їжа. Що може бути кращим, коли в рамках подорожі поєднується одне з другим?

Термін «гастрономічний» або «кулінарний» туризм описує практику подорожей у різні регіони, країни з метою випробувати і дослідити місцеву кухню. Цей вид подорожей стає все більш популярним, оскільки все більше людей прагнуть пробувати нові смаки, продукти харчування, напої, дізнаватися про різні харчові традиції, відвідувати дегустації, спілкуватися з місцевими шеф-кухарями, фермерами, кулінарними експертами.

Звичайно, у світі існує надзвичайно багато різних та особливих страв, кондитерських виробів, напоїв, і, напевне, не вистарчить цілого життя, щоб усе це дослідити. Тому я вирішила значно звузити «коло пошуку» та пропоную для ознайомлення свій ТОП-5 міст світу для кулінарних подорожей.

1. Барселона (Іспанія)

Обрати якесь одне місто в Іспанії, щоб и сповна насолодитися його гастрономією, дійсно складне завдання, адже кожен регіон має свою давню гастрономічну культура, і вся їжа країни дійсно дуже смачна. Але в даному випадку я вирішила згадати столицю Каталонії – Барселону.

Також читайте:  Розвантажувальні дні: необхідність після переїдання на свята

calçot
calçot

Місто Барселона відоме своїми стравами з рису, які готуються з багатьма різними інгредієнтами для надання їм різноманітних смаків (і не так, як більш-менш звична для усієї Іспанії паелья). Воно також добре відоме своїми калькотами (calçot – різновид довгої цибулі), які смажать на грилі та їдять з соусом ромеско, виготовленим зі свіжих томатів та мигдалю.

2. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати)

Дубай об’єднує кілька близькосхідних кухонь, і хоча це розкішне місто, де витрати туристів досить високі, на ринках можна отримати доступ до недорогої традиційної кухні. Саме там можна порадувати себе ароматами та кольорами всіх спецій, які використовуються у місцевих стравах.

Манді

Однією з найбільш традиційних страв Дубаю є Манді, яка складається з м’яса (це може бути козлятина, верблюжатина або більш звична для нас курка), повільно приготованого в томатному соусі, і подається на подушці з рису з локшиною. Це надзвичайно смачно!

Також читайте:  Роли – універсальна страва на будь-який випадок життя

3. Сан-Паулу (Бразилія)

Бразилія є батьківщиною найрідкісніших інгредієнтів та найдавніших кулінарних технік у Латинській Америці. Сан-Паулу – гігантський мегаполіс країни, відомий своєю гастрономією.

фейжоада

Найбільш класичною стравою в Сан-Паулу є фейжоада (feijoada), і її куштування є практично обов’язковим під час відвідування цього міста. Це таке особливе рагу з яловичини та свинини з рисом та чорною квасолею. Зазвичай подається з сирним хлібом. Це дійсно насичена і потужна страва, після її дегустації вам, мабуть, знадобиться гарненько поспати!

4. Бангкок (Таїланд)

Це місто – столиця екзотичних фруктів і кисло-солодких смаків Південно-Східної Азії. Гастрономія цього міста дуже відома своєю неймовірною вуличною їжею та вражаючим і оригінальним ринком, який розгортається над водою. Місто Бангкок приваблює туристів своєю гастрономією, так як воно по праву вважається одним з найкращих міст для харчування у світі!

Pad Thai

Типовою стравою тайської гастрономії є Пад Тай (обсмажена рисова вермішель з креветками чи куркою, овочами та соусом). Також раджу спробувати Сом Там – гострий салат з папайєю. У будь-якому випадку, коли ви відвідуєте Бангкок, рекомендується дозволити собі захопитися ароматами вуличної їжі і спробувати якомога більше.

Також читайте:  Страви хорватської національної кухні

5. Рим (Італія)

Італійська гастрономія знаменита на увесь світ, а столиця цієї прекрасної країни Рим є одним із найкращих місць, де можна спробувати страви з усіх регіонів Італії та всі інгредієнти, які може запропонувати італійський півострів.

ньокі (gnocchi)

Типовою стравою Риму є ньокі (Gnocchi). Це такі невеликі галушки, різновид макаронних виробів з картоплею, які можна їсти із тушкованим м’ясом. Однак, також раджу спробувати інші класичні страви, такі як салат «Капрезе» або карпаччо. І звичайно, Ви завжди зможете покуштувати піцу та пасту на кожному кроці.

А у Вас є світ кулінарний напрямок мрії? Буду рада почути в коментарях. Гарного Вам дня!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *