Салат «Вальдорф»
Салати

Салат «Вальдорф»

Вальдорфський салат (Waldorf salad) був винайдений наприкінці XIX століття шеф-кухарем ресторану нью-йоркського готелю «Waldorf Astoria» (звідси і назва салату). З того часу було придумано багато його версій, наприклад, зі стеблами селери замість кореня. Дуже популярний варіант із запеченою куркою й апельсином. Моя пропозиція, окрім класичних інгредієнтів, таких як яблуко, селера та горіхи також містить руколу і родзинки. Ці доповнення, на мою думку, чудово збалансовують смак. Спробуйте і Ви цей всесвітньо відомий салат!

До речі, згаданий готель «Waldorf Astoria» був місцем зйомок численних фільмів і телесеріалів. Починаючи з 1945 року зі зйомок фільму «Вихідний день у Вальдорфі», готель також став майданчиком таких кіношедеврів як «Немісцеві» (1970), «Бродвейський Денні Роуз» ексцентричного Вуді Аллена (1984), «Поїздка до Америки» з Едді Мерфі у головних ролях (1988), «Запах жінки» з Аль Пачіно (1992), «Павутина брехні» з Гаррісоном Фордом (1999), «Аналізуючи це» з Робертом де Ніро (1999), «Інтуїція» (2001), «Родина Тененбаумів» (2001), «Покоївка з Мангеттену» з Дженніфер Лопес (2002), «Кохання з повідомленням» із Г’ю Ґрантом та Сандрою Баллок (2002), «Впіймай мене, якщо зможеш» із Леонардо Ді Капріо та Томом Генксом (2002), «Містер і місіс Сміт» із Бредом Піттом й Анджеліною Джолі (2005), «Містифікація» із Річардом Гіром (2006), низки телесеріалів, зокрема, «Секс і місто» та ін.

Також читайте:  Салат «Цезар» – чудова закуска до святкового столу

готель «Waldorf Astoria»

Інгредієнти

  • 2 кисло-солодких яблука
  • сік, вичавлений з 1/2 лимона
  • 1/2 середнього кореня селери
  • 1/2 склянки родзинок
  • 2 жмені руколи
  • 3 ст.л. грецького йогурту або сметании
  • 1/2 ч.л. негострої гірчиці
  • свіжозмелений чорний перець
  • сіль
  • 10 половинок волоських горіхів

Як приготувати салат Вальдорф?

  1. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, наріжте кубиками, змішайте з половиною лимонного соку, щоб не потемніли.
  2. Очистіть селеру від шкірки й опустіть на хвилину в киплячу воду. Витягніть селеру з окропу та наріжте тонкими смужками, змішайте з рештою лимонного соку, додайте до яблука.
  3. У киплячу воду покладіть родзинки і залиште на 3 хвилини. Злийте родзинки і додайте до селери з яблуком, перемішайте.
  4. Йогурт чи сметану ретельно змішайте з гірчицею, сіллю і перцем.
  5. Волоські горіхи обсмажте 2 хвилини на сухій сковороді.
  6. На тарілку викладіть помиту руколу, на неї перемішані разом яблука, селеру і родзинки, крупно нарізані й обсмажені волоські горіхи. Полийте заправкою та одразу подавайте на стіл.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *