Як вистояти на дієті? Практичні поради
Різне

Як вистояти на дієті? Практичні поради

Дієта асоціюється в першу чергу з бажанням скинути кілька зайвих кілограмів до весни, до моря чи до іншої події. Однак спонуканням до зміни способу харчування може бути також бажання змоделювати фігуру, підвищити спортивні результати або подбати про своє здоров’я.

Щоб було легко дотримуватися дієти, варто нав’язати собі кілька правил і неухильно їх дотримуватися. Тоді дієта не буде пов’язана з обмеженнями, а стане приємним способом життя і перейде у постійне здорове харчування. Нижче наведено практичні поради, як не здаватися в досягненні мети.

Змінюйте харчування поступово

Пам’ятайте, що схуднення – це поступовий процес. Лише зміни, внесені невеликими кроками, дозволять вам продовжувати дієту. Замість того, щоб повністю відмовлятися від солодкого, краще обмежити його на початку, а з часом зменшити кількість. Якщо накладати на себе занадто багато заборон, дієта може асоціюватися лише з покаранням, а не із задоволенням.

Ставте реальні цілі

Ціль має бути реалістичною з однієї простої причини. Встановлення занадто високої планки підвищує ризик того, що бажаних результатів ніколи не буде досягнуто. Потім з’являється розчарування, падає мотивація, знижується настрій і самопочуття. Майже напевно, що це не сприяє дотриманню дієти і загрожує швидким поверненням до старих звичок.
Краще ставити собі менші, але більш реальні цілі. Завдяки цьому ви помітите прогрес, який спонукатиме вас до подальших дій. Маленькими кроками можна досягти великих успіхів.

Також читайте:  Використання пажитника у кулінарії

Їжте їжу, яку вам подобається

В межах розумного) Зупиніться на корисних продуктах, які ви любите. Сидіти на дієті не означає змушувати себе їсти несмачну їжу. Можна приготувати здорове і водночас дуже смачне. Існує маса безкоштовних рецептів, які дозволяють приготувати багато страв – в тому числі і солодку випічку – в дієтичних варіантах.

корисна та смачна їжа

Їжте повільно

Зробіть прийом їжі важливим ритуалом. Страви повинні бути ретельно приготовані і мати смачний вигляд. Не їжте на бігу. Натомість сядьте, відкладіть телефон і зосередьтеся. Бо коли ви поспішаєте чи відволікаєтеся, то несвідомо з’їдаєте більше. Ретельно пережовуйте кожен шматок. Крім того, не забувайте їсти через рівні проміжки часу.

Не здавайтеся

Дієта повинна приносити задоволення, а не покарання. Тому не можна переживати, якщо зміна харчових звичок не піде за планом. У кожного бувають погані моменти, головне не здаватися. Також пам’ятайте, що від одної з’їденої в момент слабкості цукерки ви не потовстієте. Докори сумління можуть тільки змусити вас впасти в пригнічений настрій і втратити мотивацію діяти.

Також читайте:  Гастрономічний туризм: ТОП-5 найкращих кулінарних міст світу

Позитивне мислення має величезний вплив на самооцінку та мотивацію. Пам’ятайте, що ви – цінна людина, незважаючи на вашу масу тіла і дрібні помилки. Зміна харчових звичок не спрацює, якщо ви спочатку не любите і не приймаєте себе.

Не тримайте вдома нездорові закуски

Один із ефективних способів досягти мети схуднути – відмовитися від шкідливих перекусів вдома. Шоколад, замкнений у шафі, не спокушає, коли його просто немає. Також під час покупок варто уникати полиць із солодощами – принаймні на початку вашої пригоди з дієтою.

нездорова їжа

Коли вам хочеться перекусити солодким або солоним, краще шукати корисні замінники. Дуже добре підійдуть горіхи, свіжі фрукти, сушені фініки, нарізані паличками овочі з корисним соусом або чіпси з капусти. Час від часу ви можете приготувати корисний десерт – домашня випічка однозначно кращий варіант, ніж готова продукція з магазину.

Також читайте:  Історія появи суші в США

Винагороджуйте свої досягнення

Для багатьох людей винагорода є найбільшим мотиватором до змін. Тому варто пообіцяти собі трохи задоволення за кожну досягнуту мету. Це може бути покупка нової сукні, день у спа-салоні – усе, що приносить вам задоволення.

Приєднуйтесь до групи мотивації

Є багато людей, які намагаються дотримуватися дієти. На багатьох сайтах та Інтернет-форумах можна знайти спеціальні групи підтримки. Вони сповнені порад, натхнення щодо харчування, а також мотивації. Спілкування з людьми, які перебувають на тому ж етапі та борються з подібними проблемами, може підняти настрій.

Також варто заохочувати інших домочадців змінити свої харчові звички на більш здорові. Також варто поговорити зі своїми близькими, повідомити їм про те, що харчування вдома буде більш здоровим і попросити їх про підтримку. Іноді саме нерозуміння з боку близьких стає причиною втрати мотивації.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *