Розвантажувальні дні: необхідність після переїдання на свята
Різне

Розвантажувальні дні: необхідність після переїдання на свята

Наш шлунково-кишкового тракт – це величезний механізм, на роботу якого організм витрачає велику кількість енергії. Напевно, багато хто з нас помічав: якщо багато поїсти перед сном, то заснути досить складно. Або навпаки – після ситного обіду сильно хочеться спати. Тобто організм кидає всі сили на перетравлення їжі.

Словом, від їжі залежить робота не тільки шлунково-кишкового тракту, а й інших важливих систем людського організму. Розвантажувальні дні допоможуть йому відновлювати сили природним чином, а мета будь-якого відновлення – це омолодження і зміцнення здоров’я. Це особливо актуально після затяжних святкових днів з важкою їжею.

Особисто я проти численних дієт, тому що дієта – це психологічний обмеження, яке йде врозріз з гармонізацією всіх процесів, а до будь-якого процесу потрібно підходити усвідомлено і тверезо. Особливо до розвантажувальним днів. До них потрібно бути не просто підготовленими! Необхідно входити в них з бажанням і усвідомленням подальшої користі для себе. Я хочу – і я це роблю, ніяк інакше. Існує безліч видів розвантажувальних днів, потрібних для кожного психоемоційного стану людини. Адаптаційні дні дозволять організму відновити свої основні функції. Будь-розвантажувальний день – це ще й процес детоксикації, тобто велика допомога кишечнику в очищенні, щоб токсини вільно покидали організм, а не застрявали в стінках кишківника і не всмоктувалися в кров.

Також читайте:  Традиційні різдвяні страви з усього світу

на дієті

Якщо Ви встали на шлях природного оздоровлення і омолоджування, то потрібно почати поступово перебудовувати організм. Ні в якому разі не варто це робити негайним голодуванням на тридцять днів або різкою відмовою від якоїсь звичної їжі. Оскільки ми говоримо про усвідомлене ставлення до свого організму, нам доведеться трохи переосмислити і ставлення до певних продуктів, які не є внеском в наше здоров’я. Варіанти розвантажувальних днів досить прості.

Рослинний день

Наприклад, один-два рази на тиждень можна відмовитися від продуктів тваринного походження – молока, м’яса та риби. У цей день ми активно споживаємо зернові, бобові, овочі і фрукти. Такий розвантажувальний день не несе в собі якусь небезпеку для здоров’я, тому його можна взяти на замітку навіть вагітним і годуючим матерям.

Зелений день

Це мій особистий варіант розвантажувального дня. Він підходить абсолютно всім людям різного віку, навіть дітям, годиться як для жінок, так і для чоловіків. Це дуже «смачний» день, коли споживаються продукти тільки зеленого кольору. Кабачки, різні зелені смузі, дуже корисний селеровий свіжовичавлений сік, страви з брокколі, яблука, зелені салати з оливковою олією, брюссельська капуста, супи-пюре з маша, шпинат і т. д. Такий розвантажувальний день сприяє відтоку жовчі, посилює перистальтику кишківника, покращує стан шкіри. Всі зелені рослини містять в собі хлорофіл – переносник кисню, який дає насичення тканин, клітин, посилення всіх обмінних процесів і самопочуття.
рідкий день

Також читайте:  Столове срібло для вишуканої трапези та міцного здоров’я

Зелений день

Рідке харчування

Ще один варіант – розвантажувальний день на рідкому харчуванні. Наприклад, смузі на основі овочів і фруктів. Ми вживаємо пюре з овочів і фруктів, вони швидко засвоюються, поліпшується травлення і перистальтика кишечника, відбуваються процеси природного очищення від шкідливих запасів. Втім, кишечник на рідкої їжі буде «лінуватися», тому «рідкий день» не рекомендується робити дуже часто. Не підходить він вагітним і годуючим, а також людям з різними патологіями шлунково-кишкового тракту. Але якщо вам потрібно дуже швидко позбутися від набряклості і зайвої ваги після свят або відновитися після ГРВІ, такий вид розвантажувального дня найкращий.

Також читайте:  Готуємо з кухонним комбайном правильно

Водний день

Рекомендую робити його один-два рази на місяць. Це один з варіантів голодування, тому до нього потрібно підготуватися. День напередодні найкраще зробити або «зеленим», або «рідким». Протягом цілого «водного» дня потрібно пити тільки очищену воду кімнатної температури. Наступний день після «водного» необхідно провести на кашах і салатах. Мені такий день дарує багато енергії, радості і заряду бадьорості. Навіть якщо я відчуваю, що стомилася або занедужую, то «водний день» допомагає моєму організму зцілити себе самостійно. В цей день рекомендується підключити ще і шкіру як систему виділення – прийняти ванну з морською сіллю, сходити в лазню.

Сухе голодування

А це досить серйозний процес для підготовлених морально і фізично. Початківцям не варто безконтрольно «сухо голодувати» повний день, для початку краще вибрати якусь його частину. Спочатку досить 18 годин, бажано під контролем фахівців. Процес інтоксикації буде посилений у багато разів, важливо не забувати про це.

Що оберете Ви?

Вдалого Вам розвантаження після свят та чудової фігури!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *