Пісний (дієтичний) пиріг на томатному соці
Випічка

Пісний (дієтичний) пиріг на томатному соці

У мене сьогодні абсолютно незрівнянний пиріг! Судячи з назви Ви, напевно, вже здогадалися про цей секретний інгредієнт, але повірте, на смак він ніяк не впливає, а на структуру впливає позитивно. Пиріг виходить розсипчастим і ніжним. Якщо хочеться погратися зі смаком, можна і згущеним молоком промазати, і кремом.

Пісний пиріг на томатному соку чудово підходить як для Великих постів, так і для любителів різних дієт. Його смак і простота приготування вас приємно порадують, до того ж, готується він просто і швидко.

Також читайте:  Фламмкухен – відкритий пиріг з шинкою та сиром

Отже, томатний сік. Я використовувала той, що робить мама, але можна і магазинний взяти. Томатний сік в тісті не відчувається, ця випічка солодка. Мій чоловік взагалі не міг розгадати, що ж в цьому пирозі незвичайного 🙂

Інгредієнти

Отож, продукти:

Пісний (дієтичний) пиріг на томатному соці

  • Томатний сік – 1 склянка
  • Олія – 1 склянка
  • Цукор 1 склянка
  • Розпушувач – 1 пакетик (у мене був 18 гр.)
  • Борошно – 2,5 склянки
  • Цедра лимона, ванілін (у мене був пакетик 1,5 гр.)

Як приготувати пісний (дієтичний) пиріг на томатному соці

Перемішуємо рідини – томатний сік і олію – з цукром виделкою. У цю ж миску просіваємо борошно, розпушувач, цедру. Форму змащуємо маслом і обсипаємо манкою. Зайву манку прибираємо. Викладаємо тісто. Потім я поклала ложкою смородинове варення. Випікаємо 40-45 хвилин при 180 градусах.

Пісний (дієтичний) пиріг на томатному соці

Ось такий цей пиріг на томатному соку в розрізі. Якщо вирішите зробити з нього торт з кремом, остудіть і обережно (корж досить крихкий!) Розріжте його на дві частини і промажте посередині кремом. Але з варенням було і так смачно.

Приємного апетиту і нехай цей простий пиріг на томатному соку радує Вас в піст і кожен день!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *