суші
Різне

Історія появи суші в США

Сьогодні суші їдять на побаченнях від Лос-Анджелеса до Нью-Йорка, а доставка суші здійснюється на піддонах із штучного бамбука від Сіетла до Філадельфії. Суші навіть продають у національних мережах аптек! Тому важко повірити, що про суші-бари в Америці нічого не чули, поки трохи більше 50 років тому в Лос-Анджелесі не з’явився Kawafuku – перший «справжній» суші-ресторан, який коли-небудь бачила країна.

Не можна сказати, що в країні ніколи не бачили суші до 1966 року, коли Kawafuku вперше почав готувати нігірі. Фактично, це було модно ще на початку 1900-х років. За словами автора Меган Ховорд у «Кухонній книзі суші», одна з перших згадок про цю страву в Америці з’явилася в статті в Los Angeles Herald 1904 року, що стосується сніданку, влаштованого світською левицею Ферн Делл Хіггінс. Суші і раніше залишалися основною стравою, що подається на обідах чі-чі і званих обідах по всій країні (навіть доходячи до Північної Дакоти) до тих пір, поки у 1907 році не було розірвано зв’язки між Японією і США, що посилило антияпонські настрої в Америці. Зрештою, у кінці 1940-х років японські підприємства знову почали відкриватися, привівши в країну японських бізнесменів, які пристрасно люблять суші.

Також читайте:  Пшоняна каша-пудинг з ягодами

Суші Matsuno в районі Маленький Токіо у Лос-Анджелесі було місцем зустрічі і спілкування японських бізнесменів. Спочатку це було більше схоже на закусочну, ніж на ресторан. Тут пропонували макі з місцевого тунця й інарі (шкурки тофу з рисом). До початку 60-х було кілька більш серйозних японських ресторанів, але наразі ще не таких, які ми звикли бачити.

Також читайте:  Банош, токан та мамалига – зірки серед етнічних кукурудзяних страв України

Маленький Токіо

Суші-ресторани в США продовжують розвиватися якісно та кількісно, позаяк Усе більше і більше відвідувачів вчаться цінувати їх простий та водночас складний характер. Суші в США як і раніше будуть йти на межі між японськими традиціями і американськими інноваціями. А у більшості з нас американські суші постають в уяві в образах ролів Філадельфія. І подобається Вам це чи ні, суші в США зазвичай доступні разом з шампунем і йогуртом у місцевому супермаркеті.

Також читайте:  Страви хорватської національної кухні

Шеф-кухар Казусіге Судзукі, головний суші-кухар ресторану “Sushi Ginza Onodera” в Нью-Йорку, погоджується, кажучи, що його мета – «показати клієнтам справжні суші і показати американським кухарям красу справжніх японських суші»!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *