5 продуктів, які допоможуть відчути себе легше після Різдва
Різне

5 продуктів, які допоможуть відчути себе легше після Різдва

Як відчути себе легше після Різдва? Які продукти допоможуть травленню? Що прискорить метаболізм та покращить самопочуття? Ось 5 продуктів, які варто включити в своє меню після святкового переїдання.

1. Горіхи та мигдаль

Сполуки, що містяться в горіхах і мигдалі, сприяють здоровому обміну речовин і зменшують відчуття голоду, якщо вони надаються в потрібній кількості. Горіхи та мигдаль містять багато білка, ненасичених жирів, клітковини, магнію, фолієвої кислоти та фосфору. Включення їх в раціон харчування буде протидіяти ожирінню, хворобам серця і атрофії м’язів. Горіхи також корисно їсти гіпертонікам і людям з ризиком онкологічних захворювань.

Також читайте:  Різдвяний маківник на пісочному тісті

горіхи, мигдаль

2. Шпинат, зелені овочі, фрукти…

Зелені овочі очищають організм від токсинів, регулюють процес детоксикації організму. Ці овочі багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, відрізняються вмістом хлорофілу – зеленого пігменту з багатьма корисними для здоров’я властивостями. Серед зелених овочів найбільш цінним є шпинат – він задовольняє майже на 100 відсотків добову потребу у вітаміні А, серед фруктів – ківі. Також можна об’єднати їх у смузі.

зелені овочі та фрукти

3. Яйця

Яйця містять найбільше білка з усіх продуктів, ефективно спалюють жир та відновлюють м’язи. Швидкий та корисний сніданок – їх можна готувати по-різному: омлети, варені яйця, шакшука… А ще використовуйте як курячі, так і перепелині яйця.

Також читайте:  Традиційні Великодні страви з усього світу

яйця

4. Цільнозерновий хліб

Цільнозерновий хліб випікається з борошна, створеного з цільних зерен злаків: ядра, зародка і лушпиння. Як наслідок, він містить надзвичайно велику кількість клітковини, яка ефективно прискорює наш метаболізм і, таким чином, протидіє ожирінню. Цільнозернові продукти підтримують роботу травної системи, знижують ризик надмірної ваги та є корисними для профілактики серцево-судинних захворювань і діабету.

Також читайте:  Сучасні технології виготовлення кулінарної продукції

цільнозерновий хліб

5. Крупи

Гречка, нешліфований рис, булгур, перлова крупа, незважаючи на їх досить високу енергетичну цінність, відносяться до продуктів, рекомендованих для здорового харчування. Вони є прекрасним джерелом вітамінів групи В, які регулюють обмін речовин, що впливають на роботу головного мозку і нервової системи, а також на стан серцево-судинної системи. Крім того, крупи багаті на складні вуглеводи, які є важливим джерелом енергії.

крупи

Також раджу прочитати про розвантажувальні дні та їх необхідність після переїдання на свята.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *