Традиційні Великодні страви з усього світу
Різне

Традиційні Великодні страви з усього світу

У християнських країнах кожна національна кухня має свою унікальну традицію на Великдень. Я зібрала деякі улюблені традиційні страви з усього світу. Тож, якщо Ви цього року відкриті до чогось нового, порадуйте своїх близьких одним із цих казкових рецептів.

Італія: торт паскуліна (torta pasqualina)

Ця традиційна італійська пасхальна страва начинена трьома видами сиру, шпинатом, зеленою цибулею та яйцями. У той час як начинка забезпечує весь об’ємний і смачний смак, Ви заціните листкове тісто, яке обволікає всю страву. Спробуйте цю вегетаріанську страву окремо або подайте її до будь-якої м’ясної їжі.

torta pasqualina

США: запечена нога ягняти

Багато сімей готують шинку, коли наближається Великдень. Однак у США є багато інших традиційних страв, які виходять за рамки свинини. Багато варіацій ягняти, включаючи баранячу ніжку, гомілки або відбивні, є важливими для деяких сімей, оскільки вони є зображенням Ісуса, «агнця Божого». Ви також зустрінете багато сімей у США, які насолоджуються лососем (або іншою рибою) на щорічне свято Великодня.

Також читайте:  Страви хорватської національної кухні

запечена нога ягняти

Ямайка: пасхальна булочка зі спеціями

Пасхальна булочка зі спеціями — одне із найсмачніших ласощів на прекрасному карибському острові Ямайка.
Солодку та всипану сухофруктами, цю ямайську версію англійської гарячої булочки найкраще їсти з нарізаним сиром.

Ямайська пасхальна булочка зі спеціями

Південна Африка: маринована риба

Маринована риба – традиційний південноафриканський рецепт. Зазвичай її маринують у винному оцті та присмачують великою кількістю ароматних спецій. Ви можете використовувати, наприклад, хек, але тріска або палтус теж добре підійдуть. Ви можете насолоджуватися маринованою рибою в будь-який час року, але вона особливо популярна у Африці під час Великодня.

Також читайте:  Пшоняна каша-пудинг з ягодами

південноафриканська маринована риба

Великобританія, Австралія та Канада: Hot Cross Buns

Великодні гарячі булочки-хрести приправляють і готують із родзинками (або смородиною). Зверху вони прикрашені хрестом для глазурі. Багато людей у всьому світі їдять їх у Страсну п’ятницю, щоб відзначити закінчення Великого посту. Ці солодкі, смачні ласощі виникли у Великобританії, але вони також популярні і в Канаді, Австралії, Новій Зеландії. Деякі люди у США також святкують Великдень із цими смачними булочками.

Hot Cross Buns

Польща: журек (білий борщ)

Журек, ця гаряча ситна страва, яку в Польщі ще називають «пасхальним супом», містить картоплю, цибулю, ковбаски та круто зварені яйця. Кожна ложка журека переносить Ваші смакові рецептори в мандрівку пікантним, кислим і пряним.

журек

Греція: повільно смажена бараняча нога

Ось Ваш шанс подивувати свою сім’ю фантастичною смаженою баранячою ногою. Цей чудовий центральний елемент буде бажаним доповненням до будь-якого святкового торжества, особливо у час Великодня.

Також читайте:  Різдвяний борщ з печеним буряком

смажена бараняча нога

Еквадор: Фанеска

Святкуйте, як це роблять в Еквадорі – ситним, ароматним супом під назвою Фанеска. Кожна область Еквадору має свою власну версію, яка включає регіональні смаки, що робить цю страву настільки унікальною. Спробуйте цей рецепт, це займає багато часу, але воно того варте!

Фанеска

Україна: Паска

Цей м’який і пухнастий пасхальний коровай сповнений смаку, аромату. Випікається зазвичай у “чистий” четвер перед Великоднем. Рецептів є безліч, кожна українська родина часто має свій сімейний, який передається з покоління у покоління.

Великодня паска

Мій рецепт смачної соковитої паски тут: https://yanusia.com/2021/04/sokovyta-syrna-paska/. Усім мирного неба та веселих свят!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *