Лечо з кабачків
Овочі-гриби

Лечо з кабачків

Чудово смачне і надзвичайно просте у приготуванні лечо з кабачків. У сезон із кабачків потрібно готувати щоденні страви. Рекомендую приготувати його, особливо влітку, в розпал молодих овочів, а також мої улюблені оладки з кабачків.

Інгредієнти

  • 3 великі кабачки – 1300 гр.
  • 2 великі цибулини – 300 гр.
  • 2-3 великі помідори – 500 гр.
  • 2 великі болгарські перці – 400 гр.
  • копчена ковбаса – 400 гр. (можна не давати, якщо не їсте м’ясо)
  • 3 зубчики часнику
  • 5 ст.л. оливкової олії

спеції:

  • 1 ст.л. орегано
  • 1 ст.л. майорану
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 1 ч.л. солі
  • чорний перець – за смаком

Як приготувати лечо з кабачків

Я готую кабачкове лечо від початку до кінця в одній більшій каструлі. Окремо на сковороді не смажу овочі та м’ясо. Це можна сміливо робити в каструлі в правильному порядку додавання інгредієнтів.

Почніть з приготування кабачків зі спеціями. Так як я готую лечо з великою кількістю кабачків і кабачок тут відіграє найважливішу роль, я люблю його приправити як слід. Загальна вага трьох молодих кабачків повинна становити близько 1300-1500 грамів. Якщо у вас кабачки меншого розміру, вам може знадобитися до шести або восьми штук. Тому варто їх зважити.

Кабачки промийте під холодною проточною водою і зріжте кінчики, але не очищайте кабачки від шкірки. Кожен кабачок розріжте уздовж навпіл, а потім наріжте скибочками товщиною приблизно 5-6 мм. Більш товсті шматки можна порізати на менші частини.

У миску викласти всі спеції: по столовій ложці орегано і майорану, по плоскій ложці солі і солодкої паприки, чорний перець. Все ретельно перемішуємо і відставляємо.

Дві великі або три середні цибулини очистіть і наріжте більшими шматочками. Протягом цього часу почніть розігрівати всю оливкову олію в каструлі. Замість ніжної оливкової олії можна використовувати популярну рафіновану реп’яхову олію, масло виноградних кісточок.

Обсмажте цибулю на середній потужності 10 хвилин. Перемішайте кілька разів дерев’яною ложкою.

Ковбаску можна додати до гарно глазурованої, але не дуже підсмаженої цибулі. Вам потрібно приблизно три шматки хорошої ковбаски. Вийде 400 грам. Не рекомендую сильно в’ялені ковбаси. Смажте все це ще десять хвилин без кришки.

Коли ковбаска гарненько просмажиться, додайте болгарський перець і шматочки кабачка зі спеціями. Також додайте три очищених і нарізаних часникових зубчики. Накрийте каструлю кришкою і готуйте все на конфорці трохи менше середньої приблизно 15 хвилин. Перемішайте кілька разів. Кабачки повинні бути м’якими, але не розсипатися.

Помідори можна тонко очистити від шкірки або додати разом зі шкіркою. Я очищаю шкірку спеціальною овочечисткою. Ви також можете зробити легкий надріз на помідорах біля стебла. Потім ошпарити їх окропом і пальцями зняти тонку шкірку. Помідори наріжте більшими шматочками і додайте до решти овочів. Насамкінець готуйте не більше п’яти хвилин без кришки.

Лечо з кабачків

Лечо з кабачків готове. Рекомендую в кінці перевірити смак страви. Можливо, ви віддаєте перевагу додати трохи більше солі або перцю. Таке лечо можна їсти окремо, без нічого. Також чудово смакує з шматочком хліба, рисом або улюбленою крупою. І нагадую, якщо ви худнете чи не їсте м’яса, ковбасу можна не давати.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *