баклажани у помідорному соусі
Другі страви,  Овочі-гриби

Баклажани у помідорному соусі

Такі баклажанчики – це дуже смачна холодна закуска! Склад і спосіб приготування простий, але запевняю виходить дуже смачна, легка і навіть дієтична страва, яку так приємно їсти в літню пору. Смак ніжний, з тонким ароматом часнику. Баклажани дуже гарні в якості закуски до основної страви, але за бажанням їх можна їсти і самостійно, з хлібом, ну або без. Спробуйте, буду рада якщо Вам теж сподобається!!!

Інгредієнти

Продукти для баклажанів у помідорному соусі:

баклажани у помідорному соусі: інгредієнти

  • 3 великих баклажани
  • 4-5 великих помідорів (стиглих і соковитих)
  • 1-2 головки часнику (в залежності від розміру)
  • 1/4 склянки олії
  • шматок гострого перцю (за бажанням)
  • сіль за смаком

Як приготувати баклажани у помідорному соусі

Часник почистити, кожен зубчик розрізати уздовж навпіл. Якщо зубчики дуже великі, то порізати їх на 3 частини. Викласти часник в піалу, посипати однією чайною ложкою солі і злегка перемішати.

Помідори надрізати навхрест, залити окропом і залишити. Баклажани вимити, відрізати хвостики і розрізати впоперек навпіл, або якщо довгі на 3 частини. У шматочках баклажан зробити невеликі глибокі надрізи, приблизно 4-5 штук, гострим і вузьким ножем, і нашпигувати їх часником. Часник має входити щільно і глибоко, що б при варінні він не вискочив з надрізів.

готуємо баклажани у помідорному соусі

Укласти баклажани одним шаром в широку каструлю або у мультиварку. Якщо часник залишився, то теж закинути його в каструлю.

Помідори дістати з води і очистити від шкірки. Нарізати їх довільними шматочками, але не дуже крупно, і викласти зверху на баклажани і між ними. Помідорів має бути багато, інакше страва вийде несмачною! Якщо Ви бачите, що замало, то додайте ще трохи.

Накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь. Тушкувати приблизно 15-20 хвилин. За цей час помідори повинні пустити достатньо соку і розваритися. У мультиварці це робиться на режимі «Тушкування».

готуємо баклажани у помідорному соусі

Далі потрібно спробувати соус на сіль, якщо необхідно досолити за смаком. За бажанням докиньте гострий перець.

Влити олію, акуратно перемішати, накрити кришкою і варити ще хвилин 15.

Страва готова тоді, коли баклажани стануть м’якими. Коли баклажани будуть готові, зняти каструлю з вогню і дати повністю охолонути. Після чого поставити в холодильник на ніч, а краще на добу))) Подаються баклажани тільки в холодному вигляді!

Дістаємо з холодильника, викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і насолоджуємося!!!

баклажани у помідорному соусі

P.S. Якщо баклажани – це Ваші улюблені овочі – замаринуйте їх на зиму. Рецепт приготування маринованих баклажанів у томатно-овочевому соусі тут.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *