Чвіштарі
Другі страви

Чвіштарі – грузинські коржики з кукурудзяного борошна та сулугуні

Чвіштарі прийшли до нас з Мегрелії – регіону у Західній Грузії, де у багатьох стравах використовується кукурудзяне борошно. Чвіштарі – це мчаді (кукурудзяний коржик, який використовується грузинами як хліб) плюс сулугуні. Таке поєднання робить коржики смачною та цікавою стравою, яку, до того ж, нескладно приготувати в домашніх умовах.

Для приготування справжніх чвіштарі використовується сулугуні. Це знаменитий грузинський сир, що має шарувату структуру, яку неможливо переплутати ні з чим. У коржі можна додавати як свіжий, так і визрілий сир. Часто для додання чвіштарі особливого смаку в них додають копчений сулугуні.

Також читайте:  Чахохбілі в мультиварці

Інгредієнти

  • кукурудзяне борошно – 450 гр.
  • сир сулугуні – 300 гр.
  • курячі яйця – 2 шт.
  • рослинна олія – 2-3 ст.л.
  • мінеральна вода «Боржомі» – 300 мл.
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.

Як приготувати чвіштарі

Просіяти борошно, натерти на терці сулугуні. Розбити курячі яйця і влити в яєчну суміш газовану мінеральну воду. Ретельно розмішати і збити.

Додайте до борошна цукор і сіль (солі додавайте у залежності від солоності сиру). Яєчну суміш з мінералкою влийте до тіста та замісіть його.

У кукурудзяному борошні дуже мало клейковини. Тому якщо в перший раз візьметеся з нього що-небудь спекти, побачите, що воно не буде склеюватися так, як пшеничне. Саме тому в якості «зв’язки» використовується куряче яйце.

Тертий сир відправляете у готове тісто і перемішуйте до однорідного стану. Зліпити кульки з тіста та сформувати коржі круглої або подовгастої форми.

Викладайте коржі на розігріту сковорідку з рослинною олією і готуйте на слабкому вогні 6-7 хвилин з кожного боку.

Ось і все. Дуже смачні чвіштарі готові. Можна споживати як самостійну страву, так і в якості хліба до основних страв.

Хай Вам смакує!

грузинське застілля



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *