форель на мангалі
Польова кухня,  Страви з риби

Річкова форель на мангалі

Форель на мангалі – смачна страва, яку можна приготувати за 30 хвилин. Мені здається простішої у приготуванні рибної страви ну просто не існує. Для приготування підійде будь-яка риба, морська або річкова. Але для довідки хочу відзначити, що форель морська і річкова відрізняються в першу чергу кольором м’яса. У морської риби м’якоть червоного кольору, у річкової білого. На смак, звичайно, обидві риби відрізняються одна від одної, але обидва варіанти дуже смачні.

Також читайте:  Курячі крильця на мангалі

Інгредієнти

річкова форель

  • 4 річкових форелі по 300-350 грамів
  • 2-3 лимони (у залежності від розміру цитруса)
  • 1 середній пучок улюбленої зелені (класичне поєднання цієї риби з кропом, проте петрушка або фенхель не поступляться в смаку, при цьому додадуть рибі нові відтінки)
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • трохи солі і чорного перцю

Як приготувати форель на мангалі

Рибу необхідно промити, вийняти і неї всі нутрощі. Знову промити і обсушити рушником (можна використовувати паперові серветки). Далі натирайте її перцем і сіллю, але не перестарайтеся.

Лимони потрібно обшпарити, обсушити і порізати на кільця дуже тонко, використовуючи для цього гострий ніж. Зелень промити в воді і гарненько обтрусити від неї, потім нарізати.

У черево кожної рибі покладіть зелень і кружечки лимона. Зовні добре обмастіть олією. Залишіть маринуватися мінімум на 30 хвилин або на ніч у холодильнику.

Готувати на мангалі над розпеченим вугіллям, перевертаючи кожних 5 хвилин.

форель на мангалі

Час приготування риби – 20-25 хвилин, важливо стежити за нею, щоб не пересушити.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *