шашлик
Польова кухня

Основні помилки при приготуванні шашлику

На якість шашлику впливає багато факторів: різновид м’яса, склад маринаду, особливості маринування та ін. Але все це справа смаку. Не менш важливо не зіпсувати шашлик у процесі приготування. Сьогодні я розповім, яких поширених помилок слід уникати, щоб Ваш шашлик вийшов на найвищому рівні!

Нарізання м’яса шматками різних розмірів

Очевидно, що шматки різних розмірів вимагають різного часу приготування. Проте є ті, хто завжди забуває про це правило. М’ясо, що використовується для шашлику, має бути нарізане шматочками приблизно від 2,5 до 3,8 см. Якщо вони менші, то м’ясо буде занадто сухим, а якщо більші, м’ясо не приготується достатньо добре.

шматки різних розмірів

Шматки м’яса занадто щільно прилягають один до одного

Багато людей надто сильно притискають шматки м’яса один до одного, тому шашлик стає більше схожий на кебаб. Але щоб кожен шматочок м’яса був засмажений правильно, потрібні невеликі проміжки між шматками. Якщо Ви занадто сильно притискаєте м’ясо, воно не правильно підсмажуватиметься там, де шматочки торкаються один одного.

Також читайте:  Шулюм - суп кочових народів

шматки занадто сильно прилягають один до одного

Додавання овочів на шампур

Дивна звичка, походження якої залишається загадкою. Овочі готуються швидше, ніж м’ясо, а видалення готових овочів з гарячого шампура неможливе, тому вони просто згоряють, залишаючи обвуглені шматочки та неприємний запах, яким просочиться м’ясо. Якщо Ви бажаєте приготувати на шампурі овочі, просто нанизайте їх на окремі шампури. Також рекомендується готувати їх після м’яса, коли жар не такий інтенсивний.

додавання овочів на шампур

Використання рідини для розпалювання

Хто хоче заощадити час, любить використовувати рідину для розпалювання. Але наша головна мета полягає в тому, щоб досягти стабільного, але не інтенсивного вогню, так щоб вугілля довго тримало тепло. Крім того, при використанні рідини для розпалювання Ваша страва може набути неприємного запаху.

Також читайте:  Як приготувати бограч

використання рідини для розпалювання

Спалювання трухлявих дощок і всякого непотребу замість хороших полін або вугілля

Ну це ж святе – спалити у вогні всякі патики, старі дошки та інший хлам. Деякі люди використовують старі дошки із огорожі, гнилі гілки. Але врахуйте, що якість деревини впливає не лише на тривалість горіння, а й на смак шашлику. Якщо Ви хочете, щоб вугілля горіло рівномірно, використовуйте сухі дрова або деревне вугілля.

спалювання трухлявих дощок і всякого непотребу

Заливання вугілля рідиною

Насамперед, при поливанні м’яса водою чи іншою рідиною тепло вугілля зменшуватиметься. По-друге, якщо холодна вода торкається м’яса, то шашлик буде приготовлений нерівномірно. Також краще уникати поливання м’яса водою, холодним маринадом і т.п.

поливання рідиною

Приготування на непідготовленому вугіллі

Ви завжди повинні пам’ятати про це просте правило. Правильно нагріте вугілля вкрите шаром попелу, через який можна побачити червоне розжарене ядро.

Також читайте:  Бігос - традиційна польська страва

приготування на непідготовленому вугіллі

Приготування м’яса на відкритому вогні

Ми всі готували на відкритому вогні ковбаси. Проблема в тому, що ковбаси насправді вже готові до вживання, і їх не потрібно готувати, їх просто потрібно розігрівати. У випадку шашлику, якщо Ви спробуєте приготувати його на відкритому вогні – м’ясо буде чорним зовні, але все одно сирим усередині.

приготування на відкритому вогні

Надрізання м’яса для перевірки його готовності

Просто пам’ятайте, що це вірний спосіб зменшити соковитість м’яса. Ніколи не надрізайте кожен шматок на шампурі під час приготування. Час приготування передовсім залежить від того, яке м’ясо Ви використовуєте. Якщо Ви будете дотримуватися поданих вище рекомендацій, зовнішнього вигляду м’яса буде достатньо, щоб зрозуміти, готовий шашлик чи ні.

надрізання м’яса

Сподіваюсь ці нехитрі поради стануть Вам у нагоді. А Ви будете готувати шашлик на Новий рік?

При підготовці статті використано матеріали сайту ADME.RU.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *