Кабачкові оладки
Овочі-гриби

Кабачкові оладки

Смачні домашні кабачкові млинці ваблять своїм запахом і смаком. Такі оладки з кабачків люблять усі дорослі та діти. Домашні і швидкі в приготуванні кабачкові оладки слід готувати в пік кабачкового сезону, тобто в липні. Вам навіть не потрібно очищати кабачки від шкірки, натертий без шкірки кабачок має ще більше вітамінів і красивий колір.

Інгредієнти

  • 1 великий кабачок – 400 гр.
  • 2 маленьких або середніх яйця
  • 4 ст.л. пшеничного борошна – 70 гр.
  • 1 ст.л. 20% сметани
  • 1 середній зубчик часнику
  • жменя зеленої цибулі
  • пучок зеленого кропу
  • щіпка перцю
  • 1/3 ч.л. солі
  • 4 ст.л. рослинної олії для смаження

Як приготувати кабачкові оладки

Один великий кабачок вагою близько 400 грам ретельно промийте під проточною холодною водою. Відріжте обидва кінці але не очищайте кабачки. Якщо кабачки великі, але молоді, то видаляти насіннєву серцевину не потрібно. Але якщо Ви готуєте млинці зі старих кабачків, видаліть насіння.

Кабачки натерти на великих або середніх отворах терки. Натертий кабачок досить вологий, але я не віджимаю з нього воду, якщо це молодий кабачок і у нього немає водянистої насіннєвої розетки. Потрібно злегка злити воду, якщо вона зібралася з боків. Тут Ви повинні відчути текстуру, тому що Ви можете мати молоді і мокрі кабачки (після дощу), або молоді і не дуже вологі (менше поливу), або старі шматочки, які також більш-менш водянисті. Кабачкова маса не повинна плавати у воді.

У миску з тертими кабачками вбийте два маленьких або середнього розміру яйця. Очистіть середній зубчик часнику і пропустіть його через прес. Також подрібніть жменю зеленої цибулі і кріп.

Послідовно додайте чотири неплоских столові ложки пшеничного борошна. Це буде менше 1/3 склянки борошна, або 70 грам. Додайте повну столову ложку 20% сметани, щіпку перцю і 1/3 чайної ложки солі. Всі інгредієнти ретельно перемішайте в одній мисці.

Далі добре розігрійте сковороду. Важливо поставити конфорку на низьку потужність і терпляче дочекатися, поки сковорода повільно нагріється. Через кілька хвилин розігріву можна вливати олію. Влийте відразу чотири столові ложки олії для смаження.

За допомогою столової ложки відміряйте порції для кожного оладка. Один оладок – це ложка тіста з гіркою. Смажте кабачкові оладки з кожного боку приблизно по 2-4 хвилини (це приблизний час смаження, оскільки ваші оладки можуть бути товщі або тонші, а потужність конфорки або товщина дна сковороди може бути різною). Оладки з кабачків повинні тільки злегка підрум’янитися, але вони повинні бути смажені всередині. Тому витримуйте меншу потужність пальника і довший час смаження.

оладки з кабачків

Таким чином обсмажте всі оладки. Всього в мене вийшло 14 оладок. Під час смаження олії додавати не потрібно. Оладки з кабачків випиватимуть не більше чотирьох столових ложок. Половина олії, ймовірно, залишиться на сковороді. Якщо після смаження млинці будуть Вам здаватися жирними, у я рекомендую викласти їх на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

Оладки з кабачків можна подати з сметаною, яка змішана з часником і кропом. Або і без поливки, присипавши зеленою цибулею і кропом.

кабачкові оладки

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *