Салат з руколи та помідорів
Салати

Салат з руколи і помідорів

Чудовий і дуже корисний салат з руколою та помідорами черрі – ідеальний варіант на літо. Це один з найбільш універсальних салатів, які Ви можете приготувати. Можете подати його як салат до вечері, або як окрему страву, або ж до страв із мангалу.

У цьому салаті кожен інгредієнт важливий і надає йому унікальний характер. Чудові, інтенсивні кольори заохочують до їжі та привертають увагу. Хрустка рукола та насіння соняшнику, а також соковиті помідори та глибокий смак оливок у поєднанні з найпростішим соусом вінегрет. Це справді чудовий ансамбль.

Інгредієнти

  • 100 гр. салату руколи
  • 200 гр. помідорів черрі (за відсутності можна замінити не дуже великими звичайними помідорами)
  • 150 гр. чорних оливок
  • 65 гр. очищеного насіння соняшнику
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 5 ст.л. оливкової олії
  • 1/3 ч.л. свіжозмеленого перцю і солі
  • фета, пармезан за бажанням

Як приготувати салат з руколи?

У міру достигла рукола зазвичай має досить ніжний смак. Пряна рукола, яка встигла вирости на сонці, повинна мати горіховий присмак і не бути гіркою. Починаючи готувати салат, обов’язково спробуйте листя, щоб воно не було перестиглим.

Починайте приготування салату з обсмажування очищених насіння соняшнику. Після смаження гарячому насінню знадобиться кілька хвилин, щоб охолонути. За цей час ви приготуєте весь салат.

Приготуйте невелику, чисту і суху сковороду. Злегка підігрійте і насипте насіння соняшнику, обсмажуйте на конфорці малої потужності. Кожні кілька хвилин перемішуйте дерев’яною ложкою. Насіння повинно лише злегка підрум’янитися. Приблизно 7 хвилин смаження повинно бути достатньо. Зніміть сковорідку з пальника і почекайте кілька хвилин, поки насіння охолонуть.

За цей час руколу акуратно промийте під холодною проточною водою. Злийте всю воду і помістіть листя салату в салатницю, в якій плануєте подавати салат. Помийте помідори черрі. Рекомендую нарізати їх навхрест на більш товсті скибочки. Ви також можете використовувати інші томати. Всипте до рук коли.

Чорні маслини без кісточок, бажано натурального маринування розріжте навпіл і додайте до салатниці. Чорні оливки мають дуже приємний глибокий смак, який вдало поєднується з руколою.

Далі робіть найпростіший у світі соус вінегрет. Налийте приблизно 5 столових ложок ніжної оливкової олії в миску. Коли у вас є горіхова олія, я настійно рекомендую використовувати її замість оливкової. Ідеально підійде олія волоського горіха. Розріжте лимон і вичавіть сік до олії. В кінці подрібніть трохи свіжого перцю і додайте сіль. Добре перемішайте соус і вилийте його на весь салат.

В самому кінці додайте обсмажені та охолоджені насіння очищеного соняшнику. Якщо ви любите сир і не намагаєтесь схуднути, можете додати до салату зверху фету чи пармезан. Тепер салат з рукколою можна подавати як окрему страву або як доповнення до вечері.

Салат з руколи та помідорів

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *