салат з черемші та редиски
Салати

Салат з черемші та редиски

Вже за декілька тижнів галявини лісів та парків вкриє зелена трава, і поміж неї обов’язково проб’ється черемша як справжній провісник відкриття сезону свіжих і яскравих салатів. Коли приходить черемша, або як ще її називають дикий часник, настає час викинути старі несвіжі зубчики часнику.

Черемша (дикий часник) має антибактеріальні, антибіотичні, антисептичні та інші корисні властивості, є сенс включати якомога більше її у свій раціон. Головною перевагою дикого часнику для здоров’я є його ефективність у зниженні кров’яного тиску, а отже, серцевих захворювань та ризику інсульту. Корисність рослини – у звичайних зелених листочках. Салат із неї буде чудовим доповненням до обіду чи вечері.

Також читайте:  Салат з грушею, прошуто та грецькими горіхами на Новий Рік

черемша

Інгредієнти

  • 1 великий пучок черемші (дикого часнику) – приблизно 150 гр.
  • декілька стебел зеленої цибулі
  • 1 пучок молодої редиски (10-12 головок)
  • 100 гр. фети
  • 3 столові ложки майонезу або сметани
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати салат із черемші та редиски

У черемші обріжте плодоніжки і добре промийте. Згорніть у пучок та наріжте по ширині на смужки 1-1,5 см. Наріжте редиску на невеликі слайси. Зелену цибулю порізати на довгі тонкі смужки. Фету нарізаємо кубиками. Перекидаємо все в миску, заправляємо майонезом або сметаною, солимо перчимо й одразу подаємо до столу.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *