полуничний тірамісу
Десерти

Полуничний тірамісу у склянці

Цей легкий полуничний тірамісу у склянці – ідеальний літній десерт, що не випікається, виготовлений зі свіжої полуниці, печива, маскарпоне, кави та без яєць!

Цей рецепт полуничного тірамісу не є справжнім італійським тірамісу, але він досить близький, з декількома пристосуваннями, щоб зробити його трохи легшим та здоровішим – так ідеально підходить для літа. Справжній італійський тірамісу містить сире яйце, алкоголь.

Цілком зручно пристосувати традиційний рецепт тірамісу до здорового способу життя за допомогою декількох змін: замініть частину маскарпоне густим йогуртом та виключіть алкоголь, щоб десерт спробували і діти. Кількість інгредієнтів можна змінити залежно від свого смаку.

Також читайте:  Коктейль молочно-полунично-банановий, або по-модному «смузі»

Інгредієнти

На 4 порції полуничного тірамісу необхідно:

  • 300 г полуниці – близько 15 великих полуниць + кілька ягід для прикраси
  • 250 г маскарпоне або жирного домашнього сиру
  • 250 г густого йогурту
  • 8 бісквітних печив
  • 4 столові ложки цукру
  • 1 лимон – свіжовичавлений
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 100 мл еспресо
  • М’ята та какао-порошок для прикраси

Як приготувати полуничний тірамісу?

Вимити, обсушити і розтерти в пюре полуницю, додавши 1 столову ложку цукру та 1 столову ложку лимонного соку, і охолодити пюре в холодильнику.

Зблендеріть разом маскарпоне чи сир з йогуртом, щіпку солі, 3 столові ложки цукру, одну столову ложку лимонного соку і ванілін у мисці. Поставте в холодильник.

Заваріть еспресо і зачекайте, поки кава охолоне.

Наріжте 4 ягідки полуниці і обкладіть шматками боки склянок. Покладіть трохи полуничного пюре у склянку. Розбийте 1 печиво на шматочки і покладіть перший шар на полуницю у склянці. Потім полийте 1-2 чайні ложки кави на печиво.

Потім ложкою накладайте шар сирного-крему на цей перший шар печива і обережно зверху ламаєте 2 печиво. Знову поливаєте 1-2 чайними ложками кави. Зверху полуниця, потім останній шар сирного крему і трохи какао-порошку для прикраси. Охолоджуйте полуничний тірамісу в холодильнику щонайменше 2 години.

Прикрасьте полуницею та м’ятою, що залишилися.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *