Холодний сирник з полуницею
Десерти

Сирник без випічки (холодний сирник) з полуницею

На базарах вже почала з’явилятися перша полуниця, яка символізує наближення літніх днів. Пропоную приготувати у перші спекотні вихідні класичний холодний сирник на бісквітах з желе та полуницею: легкий та освіжаючий. Такий сирник завжди радо зустрічається гостями і швидко зникає зі столу. Для тих, хто шукає прості рецепти – це чудова ідея для солодкого завершення барбекю або літньої вечірки в саду чи на балконі. Або просто як недільний десерт для всієї родини чи друзів.

Інгредієнти

  • 1 кг. сиру (обов’язково свіжого і не кислого)
  • 1 маленька упаковка (приблизно 100 гр.) бісквітного печива
  • 600 гр. полуниці
  • 1 полуничне желе
  • 2 ст.л. желатину
  • 1/2 склянки молока
  • 150 гр. вершків 30% або 36%
  • 1 упаковка ванільного цукру
  • 3/4 склянки цукрової пудри

Як приготувати сирник без випічки з полуницею

  1. Приготувати желе згідно з інструкцією на упаковці, віднявши 50 мл. води, перелийте в холодну миску, щоб швидше охололо, і відставте застигати. Пильнуйте, щоб за час приготування сирної маси желе стало напівзастигле.
  2. Полуницю промийте і ретельно обсушіть, видаліть плодоніжки.
  3. На дно форми діаметром 26 см. покласти папір для випічки, закріпити бортик, випустивши папір назовні форми. На дно викласти печиво.
  4. Молоко закип’ятити, зняти з вогню, додати желатин і, помішуючи, розчинити.
  5. Помістіть сирну масу для сирника в більшу миску, додайте вершки, цукрову пудру, ванільний цукор і ретельно перемішайте погружними блендером.
  6. У ще теплий і рідкий желатин додати 1-2 столові ложки сирної маси і перемішайте, додайте ще 2-3 столові ложки сирної маси і знову перемішайте лозиною. Повторіть ще з кількома ложками сирної маси, потім викладіть все в сир, що залишився в мисці, і перемішайте блендером до однорідної маси.
  7. Додати 2/3 розрізаної на половинки полуниці, акуратно перемішати ложкою і викласти на печиво у форму, розрівняти поверхню і поставити в холодильник приблизно на півгодини. За цей час приготоване полуничне желе охолоне, а сирник трохи схопиться.
  8. Сирник дістати з холодильника і втиснути в нього решту розрізаної на половинки полуниці. Ложкою викладіть зверху напівзастигле желе і поставте в холодильник до повного застигання.

Цей сирник найкраще смакує охолодженим із холодильника. Для подачі шматок сирнику за бажанням прикрасіть листочками свіжої м’яти. Хай Вам смакує!

При приготуванні були використані матеріалами каналу «Кухня навиворіт».



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *