Кабачки з помідорами і соусом
Овочі-гриби

Кабачки з помідорами і соусом

Кабачки в усьому чудові. Вони смачні, доступні, корисні, поєднуються з багатьма продуктами, що дозволяє їх готувати в найнесподіваніших комбінаціях. Проста літня закуска з сезонних овочів вмить підкорює. Смак овочів підкреслює часниковий соус зі свіжим кропом, роблячи кабачки пікантними і в міру гострими. На вигляд ці кабачкові канапки просто розкішні.

Рецепт доволі відомий, просто хочу Вам нагадати, що зараз саме час його приготувати. Мій відрізняється технологією приготування: я кабачки запікаю, при цьому вони виходять не такими жирними, як при смаженні.

Інгредієнти

Кабачки з помідорами і соусом

  • 1 кабачок невеликого розміру
  • борошно – 2 ст. л.
  • помідори – 2 шт.
  • майонез або сметана – 4 ст. л.
  • часник – 2-3 зубчики
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • зелень кропу

Як приготувати кабачки з помідорами

Кабачки помити і порізати на кружечки товщиною близько 0,7-0,8 мм.

Взяти новий (важливо, щоб він був цілим) целофановий пакет, досить міцний, який не розвалюється при найменших навантаженнях, інакше можете влаштувати незапланований «феєрверк», всипати в нього борошно і сіль (1,5-2 чайні ложки без верху). Тут треба орієнтуватися на власні смаки, я багато солі не люблю. Якщо соус будете готувати з майонезу, то солі поменше. На смак отримана суміш повинна бути приємно солоненька. Перемішуєте.

Увімкнути духовку, налити на деко 2-3 столові ложки олії. Я не люблю, коли кабачки сильно жирні, мені подобається, коли олії після запікання одного боку кабачків практично не залишається, а друга сторона як би вже смажиться на сухому листі (виходить ефект смаження на сухій сковороді). Поставити деко в духовку розігріватися.

У цей час покласти в пакет кабачки, закрити мішок, перекрутивши його біля горловини так, щоб усередині залишилося повітря. Потрясти його руками, стискаючи місце скручування пальцями, щоб всі шматочки кабачка запанірувалися (це недовго).

Кабачки з помідорами і соусом

Витягнути розігрітий деко і викласти на нього кабачки. Поставити кабачки в духовку на середній рівень і градусів на 200 (приблизно). Запікаються вони десь 10-15 хвилин. Як розумієте самі, все залежить від духовки і тієї міри просмаження, яку ви хочете отримати. Все ж не залишайте їх надовго без уваги. Після того як одна сторона присмажилася, переверніть їх і поставте знову в духовку. Друга сторона, як правило, підпікають швидше.

Кабачки з помідорами і соусом

Кабачки з помідорами і соусом

Тим часом в окремій мисочці змішуєте густу сметану чи майонез з пропущеним через прес зубчиками часнику. Кількість часнику можна регулювати за власним смаком. Для гостроти усипаємо трохи чорного перцю. Дрібно ріжемо кріп. Додамо його в соус і перемішуємо до однорідності. За бажанням можна додавати петрушку або кінзу.

Миєте помідори і ріжете їх товщиною в 0,5 сантиметра. Спечені кружечки кабачків змащуєте невеликою кількістю соусу з зеленню. Зверху кладете шматок помідора. Солите, перчите, присипаєте зеленню.

Кабачки з помідорами і соусом

Кабачки з помідорами і соусом

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *