Картопля по-селянськи запечена у духовці
Другі страви,  Овочі-гриби

Картопля по-селянськи запечена у духовці

Вперті дієтологи і прихильники правильного харчування всі як один радять викреслити доступну для нас картоплю зі свого меню. Лише інколи, дуже рідко дозволяють посмакувати запеченою картоплею або звареною у мундирі. Мабуть, вони таки праві, але нам, поколінню яке виросло на картоплі, з цим змиритись важко.

Всі пам’ятають смак картоплі, яку пекли у дитячих таборах прямо у вогнищі, без фольги, до чорної шкіри, ти її витягаєш і перекидаєш з руки на руку, щоб не обпектися.

Вмілий кулінар зможе приготувати з картоплі все: від салату до вишуканого гарніру. У кулінарних книгах рекомендують для супів використовувати жовту картоплю, рожеву смажити, а з білої готувати ніжне пюре.

Також читайте:  Сібас з ароматними травами в духовці

Насправді, картоплю люблять майже у цілому світі, у Ломбардії їй присвячений цілий фестиваль збору картоплі. Для тих хто рахує калорії, сухі цифри: у картоплі «в мундирах» всього 66 кілокалорій, у 100 г пюре на воді і то менше 54 кілокалорії, у 100 г картоплі, посмаженій на олії майже 550 кк, у запеченій в шкірі 136 кк.

Та все ж у картоплі є і корисні речовини. Крім білків і крохмалю картопля має всі необхідні людині амінокислоти, майже всі вітаміни групи В, калій і фосфор. Тому зовсім відмовлятися від неї не варто.

Також читайте:  Кабачкові оладки

Сьогодні у нас картопля по-селянськи, так я її назвала, бо рецепт ще від бабусі. Готується швидко, практично без втручання кухаря.

Продуктів мінімум, результат хрумка картопля з ніжною серединою.

Інгредієнти

Отож, продукти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 столові ложки олії, у мене для запікання ріпакова
  • Пів чайної ложки меленої солодкої паприки
  • Пів чайної ложки меленого коріандру
  • Пів чайної ложки меленого мускатного горіха
  • Два зубчики часнику
  • Чорний перець і сіль за смаком.

Як приготувати картоплю по-селянськи

Вмикаю духовку на 180 градусів і ставлю в неї розігріватися форму з олією. Якщо картопля молода, її достатньо лише помити. Стару картоплю чищу, ріжу на 6-8 скибок.

Картопля по-селянськи запечена у духовці

Поки чищу на вогонь ставлю каструлю з водою, і даю воді закипіти. Всю почищену і порізану картоплю закидую в окріп на 2 хвилини. Далі воду зливаю через друшляк і гарячу картоплю перекидую у форму з розігрітою олією. Тепер 40 хвилин вільного часу, за цей час картопля підрум’яниться, форму витягаю, посипаю картоплю рівномірно спеціями, тру часник і одразу на тарілку! До неї дуже пасують квашені овочі (огірки та помідори).

Картопля по-селянськи запечена у духовці

Картопля по-селянськи запечена у духовці

Хай вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *