Різдвяна полядвиця (корейка) з чорносливом
Другі страви,  Страви з м'яса

Різдвяна полядвиця (корейка) з чорносливом

Соковита, ідеально пропечена і приправлена… Традиційний і дуже простий спосіб приготування смачної свинячої полядвиці (корейки), фаршированої чорносливом. Чудова пропозиція на Різдво!

Інгредієнти

  • 1 кг. полядвиці або шиї
  • 150 гр. чорносливу без кісточок
  • 3 великих зубчики часнику
  • 2 ст.л. олії
  • півсклянки води
  • 1 ст.л. майорану
  • 1 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного перцю
  • 1/2 ч.л. хмелі-сунелі

для соусу:

  • 200 мл. соусу, злитого з смаженого м’яса
  • 1 ч.л. крохмалю
  • 1 ч.л. гірчиці

Як приготувати різдвяну полядвицю з чорносливом?

Свинячу полядвицю з чорносливом зазвичай запікають у звичайній жаровні без кришки. Також ви можете запекти м’ясо в рукаві. У кінці я коротко опишу, як приготувати підливу з м’ясного соусу, зібраного у формі після випічки для подання м’яса гарячим.

Виберіть гарний і рівний шматок полядвиці або шиї. М’ясо має важити приблизно один кілограм. М’ясо швидко і якісно (не надто довго) промийте в раковині під холодною проточною водою і негайно обсушіть паперовим рушником. Якщо ваше м’ясо вкрите шаром жиру з одного боку, не відрізайте його. Такий жир захищає м’ясо від висихання в духовці.

У центрі мясного шматка зробіть канал, який заповніть чорносливом без кісточок. Я рекомендую використовувати довгий і тонкий ніж.

Змішайте усі спеції, з якими будете маринувати полядвицю.

Порада: якщо ви хочете, щоб полядвиця була рум’янішою зовні і мала трохи солодкуватий смак, замість суміші трав і перців додайте порошок солодкої паприки. Якщо хочете гостріше, додайте дрібку чилі.

Шматок полядвиці (відразу після фарширування і перед натиранням спеціями) можна додатково перев’язати в декількох місцях ниткою для запікання м’яса. Натерти полядвицю спеціями і часником.

Щільно загорнути м’ясо у фольгу. Поставте у в холодильник мінімум на три години. М’ясо можна маринувати до 48 годин.

У день запікання знімаємо фольгу і перекладаємо м’ясо в будь-який жароміцний посуд. Збризніть м’ясо двома столовими ложками олії.

На м’ясо можна також покласти тонкі скибочки свинячого сала або бекону. Таким чином ви додатково захистите м’ясо від пересихання. Однак якщо ваша корейка мала прошарок жиру, то в цьому немає потреби. Покладіть шматок свинини в жаровню жирною стороною вгору.

У форму налийте півсклянки води. Поставте блюдо зі свининою в розігріту до 200 градусів духовку з верхнім/нижнім підігрівом. Виберіть середню полицю духовки. Запікати корейку 10 хвилин. Після закінчення цього часу зменшіть потужність до 160 градусів і запікайте м’ясо ще 50 хвилин. Під час запікання рекомендую як мінімум двічі полити м’ясо соусом, що зібрався на дні форми.

Полядвицю можна діставати з духовки відразу після запікання. Трохи охолонувший перелийте рідкий соус в окрему миску.

Також можна спекти полядвицю в рукаві. Таку корейку перед запіканням потрібно злегка обсмажити на сковороді. Тому в день запікання зніміть фольгу і помістіть полядвицю в рукав для запікання. Зав’яжіть обидва кінці. Однак зберігайте вільний простір всередині рукава. Не загортайте м’ясо туго і не вливайте воду. Свинину в пакеті викласти на деко або у форму для запікання

Поставте м’ясо в розігріту до 180 градусів духовку з верхнім/нижнім нагріванням. Виберіть середню полицю духовки. Запікати корейку 50 хвилин. Після запікання дайте охолонути, але не виймайте корейку з рукава до повного охолодження. Тоді буде ще соковитіше. Рукав має багато переваг. По-перше, він дуже добре зберігає всю вологість м’яса. По-друге, ви викидаєте рукав і деко легко і швидко миється.

Різдвяна полядвиця (корейка) з чорносливом

Соус для полядвиці

Із злитого соусу (після запікання корейки без рукава) рекомендую просто і швидко приготувати густий соус/

Охолоджений, але ще трохи теплий соус, налитий після смаження м’яса, вилити в невелику каструлю. Додайте чайну ложку гірчиці і крохмаль. Помішуючи, доведіть соус до кипіння, потім вимкніть. Поливайте ним полядвицю, коли подаєте її теплою.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *