Пиріг з сиром та штрейзелем
Випічка

Пиріг з сиром та штрейзелем

Слово «штрейзель» для недосвідченого кулінара звучить страшнувато, але насправді це всього лише великі крихти пісочного тексту, якими посипають випічку. Штрейзелем можна прикрашати відкриті пісочні пироги з начинкою, чизкейки, пудинги, запіканки, посипати булочки, рулети, бісквітну випічку і навіть десерти без тіста. Це універсальний додаток для солодких страв.

Готується штрейзель просто і ніколи не підводить. У нього можна додавати різні кондитерські спеції для пряного аромату – корицю, гвоздику, імбир, кардамон, запашний перець. Також у штрейзель можна додавати подрібнені горіхи, вівсяні пластівці.

Також читайте:  Перевернутий пиріг з ревенем у мультиварці

Інгредієнти

інгредієнти на пирігтісто:

  • 150 г вершкового масла
  • 1/3-1/2 склянки цукру
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч.л. розпушувача або 1/2 ч.л. погашеної оцтом соди

начинка:

  • 400 г кисломолочного сиру 5-9%
  • 2 яйця
  • 2/3 склянки цукру
  • 2 ст.л. крохмалю або 1 пакетик сухого пудингу (ванільного або вершкового), як добавка до нього – цукати, родзинки, чорнослив, курага, горіхи, 1-2 яблука (порізати кубиками) або свіжі або заморожені ягоди.

Як приготувати сирний пиріг із штрейзелем

Масло натерти на терці (якщо воно розм’якшене, то з ним взагалі нічого не треба робити), додати цукор, борошно, розпушувач. Перетерти руками в крихти. 2/3 тіста викласти у форму, застелену папером для випічки, злегка прим’яти долонею.

Пиріг з сиром та штрейзелем

Пиріг з сиром та штрейзелем

Для начинки змішати сир, цукор, яйця, крохмаль, ванільний цукор до однорідної маси. Викласти начинку на тісто, на неї свіжі або заморожені фрукти чи ягоди (можна і без них).

Пиріг з сиром та штрейзелем

Цього разу я брала абрикоси. Посипати рештою 1/3 тіста. Випікати хвилин на 30 при 180ºС до легкої золотистості зверху. Трохи остудити і вийняти з форми. І смакувати!

Пиріг з сиром та штрейзелем



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *