Різне

Кулінарні традиції народів Африки

Африка – це континент з багатою історією та культурою. Упродовж тисячоліть народи Африки розвивали свої унікальні кулінарні традиції, які суттєво відрізняються від європейської та азійської кухні. В цій статті ми розглянемо деякі з найпопулярніших кулінарних традицій народів Африки.

Кухня Північної Африки

Кухня Північної Африки – це кухня таких країн, як Марокко, Алжир, Туніс, Єгипет та Лівія. Ця кухня є надзвичайно багатою та різноманітною, її основою є використання різноманітних спецій та трав. Однією із найвідоміших страв Північної Африки є таджин, який готується з м’яса, риби чи овочів, що варяться разом іщ спеціями та травами у глиняному посуді. У єгипетській кухні використовується багато овочів, зелені, такої як кріп, петрушка та м’ята. Часто використовують боби, рис та сочевицю, зокрема, для приготування такої страви як кушарі (кошарі) – єгипетська національна страва, яка готується з рису, макаронів та сочевиці.

Також читайте:  Дієтичне харчування: 5 овочів із найменшою калорійністю

Таджин

Таджин

Кухня Західної Африки

Основою кухні Західної Африки, тобто таких країн як Нігерія, Сенегал, Гана та Кот-д’Івуар та ін., є рис, який використовується для приготування великої кулькості національних страв, зокрема такої як джолоф – готується з м’яса або риби та спецій. Однією з найвідоміших страв Західної Африки є фуфу, який (чи яка) готується з м’якого касави (їстівного маніоку). Це страва має консистенцію пюре та зазвичай подається з соусом із м’яса, овочів, спецій. У Нігерії особливо популярний перцевий суп, який я вже готувала на Янусиній кухні.

Також читайте:  Готуємо з кухонним комбайном правильно

Фуфу

Фуфу

Кухня Центральної та Південної Африки

Кухня Центральної та Південної Африки – це кухня таких країн як Конго, ПАР, Зімбабве, Ботсвана, Намібія та ін. Однією з найвідоміших страв цієї кухні є брай – африканська версія відомого барбекю. Брай – це м’ясо, риба та овочі, які готуються на відкритому вогні. Іншими популярними стравами Південної Африки є боботі, який готується із м’яса, яєць, овочів та кокосового молока, а також мелкоссо – страва з кукурудзяних кульок, приготована з цибулею, томатами і спеціями.

Боботі

Боботі

Кухня Східної Африки

Кухня Східної Африки, тобто таких країн як Ефіопія, Кенія, Танзанія, Сомалі та ін. відома такою стравою як инджера – різновид хліба, млинці чи коржі, спечені з американського злаку теф або кукурудзяної муки. Є основною їжею більшості населення Ефіопії. Іншими популярними стравами Східної Африки є угалі – з кукурудзяної муки готується кулька, у ній роблять заглибину, яку наповнюють м’ясом, рибою чи овочами. Угалі прийнято їсти руками.

Також читайте:  Рецепт перцевого супу по-нігерійськи

Угалі

Угалі

Кулінарні традиції народів Африки є дуже різноманітними та багатими. Кожна країна має свої унікальні страви та спеції, які роблять її кухню особливою. Незважаючи на те, що багато страв Африки можуть здатися незвичними для західних смаків, їх варто спробувати, щоб дізнатися більше про культуру та традиції цього унікального континенту.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *