Солодкий шпинатний торт
Випічка,  Десерти

Солодкий шпинатний торт

Сезон шпинату поволі набирає розпалу. Якщо Ви наткнетеся на нього на базарі, не варто пропускати покупку свіжого листя шпинату. Обов’язково приготуйте з нього солодкий торт! Колір і смак Вас здивують.

Зверніть увагу – чим молодші листя шпинату, тим кращим буде колір вашого торту. Шпинат з твердим листям темніший за кольором і темніє під час приготування. Також варто звернути увагу на спосіб приготування. Я вважаю, що найкращим методом є приготування на пару. Коли шпинат кип’ятять у воді, частина кольору піде у воду. Готувати пюре слід безпосередньо перед тортом. На пару листю достатньо пропаритися 3 хвилини. І одразу блендеріть. Після приготування пюре колір потемніє. Якщо Ви не хочете залишати приготування шпинату на останню хвилину, можете приготувати його за день і зберігати в холодильнику, але не тримайте довше 1 доби. Використовуйте не тільки листя, але і стебла шпинату. Оскільки колір стебел світліший, це зробить пюре, а отже, пиріг матиме більш яскравий колір.

Також читайте:  Пиріг-ватрушка

Можна приготувати торт для гостей за день і подати його на наступний день. Достатньо буде зберігати його в холодильнику щільно закритим.

Інгредієнти

Для торта:

  • 3 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 склянка молока
  • 3/4 склянки рафінованої олії
  • 1 склянка шпинатного пюре (відварений шпинат, зблендерований. У сирому вигляді це 2 великих пучки)
  • 25 гр. розпушувача
  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту
  • 2,5 склянки борошна

Для крему:

  • 2 склянки холодних 30% вершків
  • 4 ст.л. цукрової пудри

Як приготувати солодкий шпинатний торт

Збити яйця з цукром до білої піни, додати молоко, ванільний екстракт, олію і знову збити, наступним вмішати шпинат, наостанок додати борошно і розпушувач, легко перемішати лопаткою, поки не отримаєте однорідне тісто.

Вилити в змащену маслом форму діаметром 25-30 см. Випікати при 180 градусах Цельсія, поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде сухою (приблизно 45-50 хвилин). Можна випікати і в мультиварці 65 хвилин. Готовому коржу дайте повністю охолонути, перш ніж перевернути з форми.

Холодні жирні вершки та цукор збити міксером до стійких піків.

Зріжте тонкий шар верху коржа за допомогою ножа (ця обрізана частина також буде використовуватися для покриття верхньої частини торта, тому, якщо Ви вважаєте, що Вам потрібно більше, також обріжте пів сантиметра з боків).

Розріжте корж навпіл, верх першого шару намажте збитими вершками, потім покладіть другий шар, тепер зверху і з боків торта змастіть решту збитих вершків.

Покришіть обрізані шматочки коржа у крихти (за потреби використовуйте кухонний комбайн) і покрийте ними верх торта. Охолодіть у холодильнику і тоді подавайте.

Солодкий шпинатний торт

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *