Авокадо з перцем
Салати

Авокадо з перцем

В останні роки про користь авокадо розповідають всі прихильники правильного харчування і дієтологи. Для бажаючих стати стрункішими цей продукт радять зробити одним з основних у раціоні як замінник продуктів з вмістом шкідливих жирів, бо авокадо містить мононенасичені жирні кислоти, які є дуже корисними.

Любов до авокадо у всіх приходить по різному. Мені пощастило, вперше спробувала саме правильний авокадо, маслянистий з горіховим присмаком на паромі Рига-Стокгольм. Тепер якщо бачу авокадо в магазині за адекватною ціною, не замислюючись беру кілька штук. У Львові приємні ціни зустрічала у гіпермаркеті «Метро».

Також читайте:  Пікантні биті огірки: традиційна китайська закуска

Хоча по смаку авокадо ближчий до овочів, та все ж це фрукт, який має приблизно 400 сортів різного розміру і різної кольорової гамми, ми звикли, що авокадо зелений, а буває ще фіолетовий і коричневий.

Щоб відчути смак авокадо, його потрібно їсти стиглим. Стиглий фрукт на дотик має бути м’якуватим, шкіра темно-зелена. Будьте обережні, занадто м’який фрукт з чорними плямами на шкірі є гнилуватим.

Також читайте:  Салат «Вальдорф»

стигле авокадо

Є один маленький секрет, як з будь-якого кам’яного авокадо, зробити м’який і ніжний. Загортаєте в папір разом з яблуками або бананами і кладете на 2-3 дні в темне місце. Перевіряєте на м’якість через кілька днів.

Сам авокадо на смак нейтральний з дуже приємним горіховим після смаком. Його потрібно доповнити приправками або соусом,але такими, що не перебивають смак авокадо начисто.

Для першого знайомства підійде такий варіант – салат «Авокадо з перцем».

Також читайте:  Найпопулярніші страви для Новорічного столу

Інгредієнти

Отож, необхідні продукти:

  • Авокадо
  • Соєвий соус
  • Чорний свіжозмелений перець

Так, так і це все.

Як приготувати авокадо

Авокадо очищаємо від кісточки, якщо воно стигле, це легко.

стигле авокадо

Робите круговий повздовжній розріз, крутите одну половину авокадо навколо своєї осі і він розкладеться на дві частини. Кісточка з легкістю вискочить сама.

Очищаєте шкірку, ріжете на тоненькі шматки, розклавши на тарілці, поливаєте соєвим соусом і посипаєте чорним перцем.

салат з авокадо

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *