Заливний пиріг з капустою
Випічка,  Другі страви

Заливний пиріг з капустою

Приготувати капустяний пиріг – це смачно, швидко й економно. Складно навіть уявити, скільки тисяч років тому був випечений перший капустяний пиріг. Це традиційна страва слов’янської кухні, тому що продукти були всі свої, домашні і доступні. Приготувати його можна з молодої, свіжої капусти або з квашеної, яку заготували на зиму.

Заливний пиріг можна готувати і з іншими начинками. У капустяну начинку для пирогів можна додати порізане яйце, відварене вкруту або обсмажене м’ясо чи гриби. Дуже легкий пиріг виходить з пекінською капустою, заправленою кропом і мускатним горіхом.

Також читайте:  Сирний штоллен – традиційна різдвяна випічка

Приготування заливного капустяного пирога займе 40 хвилин часу, але зате як раді будуть Ваші домашні! Аромат, що виходить із кухні, розповість усім, яка Ви досвідчена швидка господиня. Через простоту приготування його іноді називають ледачим капустяним пирогом. Все буде дуже просто: капуста не буде спеціально варитися або обсмажуватися, тісто не потрібно довго місити руками. Не пиріг, а казка!

Інгредієнти

Інгредієнти для начинки капустяного пирогаДля начинки капустяного пирога:

  • 500 г дрібно нарізаної білокачанної капусти;
  • 1 середня ріпчаста цибулина;

Для тіста:

  • 3 яйця;
  • 5 ст.л. сметани;
  • 3 ст.л. майонезу (якщо не їсте майонез, то замініть сметаною);
  • 6 ст.л. борошна (з гіркою);
  • 1 ч.л. солі;
  • 2 ч.л. розпушувача.

Як приготувати заливний пиріг з капустою

Приступаємо до приготування пирога. Дрібно нарізаємо цибулину і капусту, солимо і перчимо.

капуста

Готуємо тісто. Злегка збиваємо яйця, по черзі додаємо решту продуктів: сметану, майонез, борошно, розпушувач. Тісто готується дуже легке, зовсім необов’язково брати для цього міксер, можна перемішати і за допомогою ложки. За консистенцією тісто нагадує не дуже густу сметану.

На дно форми для випікання викладаємо начинку, потім виливаємо зверху рівномірно тісто. За бажанням верх посипаєте кунжутом чи насінням соняшника.

тісто

Ставимо форму в духовку, нагріту до 180-200ºС на 30 хвилин. Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо трошки охолонути, нарізаємо і подаємо до столу.

Тісто на майонезі виходить завжди добре, воно легке, повітряне, не перебиває аромат начинки. Навіть якщо Ви не вмієте і не любите працювати з тістом, цей пиріг у Вас вийде обов’язково!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *