Традиційні страви з усього світу
Різне

Традиційні страви з усього світу: кулінарна подорож у 10 країн

Кулінарна спадщина кожної країни має свою неповторну історію та смак. За допомогою їжі ми можемо перенестися у різні куточки світу і познайомитися з традиціями та культурою інших народів. Сьогодні пропоную здійснити велику віртуальну гастрономічну подорож та познайомитися із десятьма відомими традиційними стравами з різних куточків світу.

1. Італія – лазанья

Без сумніву, найвідоміша італійська страва – це піца, але вона настільки відома в цілому світі, що буде дуже банально про неї розповідати. Тому лазанья. Це традиційна італійська страва, приготована з шарів тіста разом із шарами начинки, залитими соусом. Вона має унікальний смак і текстуру завдяки поєднанню м’якої пасти, овочів, соковитого соусу і сиру.

лазанья

2. Японія – суші

Ця традиційна японська страва готується з рису, свіжої риби або морепродуктів, водоростей норі. Страва відома своєю простотою та вишуканим смаком. Суші доцільно смакувати із соєвим соусом та васабі – гострим японським хріном.

Також читайте:  Традиційні Великодні страви з усього світу

суші

3. Франція – цибулевий суп

Французький цибулевий суп є однією з найпопулярніших та класичних страв французької кухні. Цей смачний і ароматний суп готуєтся з мінімуму інгредієнтів, а саме цибулі, бульйону, вершків і подається з грінками або взагалі у глечику з хлібної кірки.

французький цибулевий суп

4. Індія – каррі

Каррі – це традиційна індійська страва, яка готується з різноманітних спецій та овочів або м’яса. Ця гостра й ароматна страва подається з рисом або нааном (індійським пляцками).

каррі

5. Мексика – тако

Тако – традиційна мексиканська страва, яка складається з м’яса, овочів, сиру та соусу, котрі загортаються в кукурудзяну тортилью (тонке листя з кукурудзяної муки). Тако може бути різним – від класичного з маринованим свинячим м’ясом до вегетаріанського з грибами та овочами.

Також читайте:  Роли – універсальна страва на будь-який випадок життя

тако

6. Китай – гунбао

Традиційна страва Китаю (а саме – провінції Сичуань). Основу становить курка, арахіс, червоний і сичуанський перці, соєвий соус, рисове вино, кунжутна олія. Завдяки китайським іммігрантам розповсюдилася по цілому світу.

гунбао

7. Таїланд – пад тай

Ця традиційна таїландська страва готується з рисової локшини, морепродуктів, соусу та овочів. Має гострий та неповторний смак завдяки використанню тайських спецій та інгредієнтів, таких як лимонна трава, кафір-лайм, кокосове молоко.

пад тай

8. Іспанія – паелья

Паелья – традиційна страва Іспанії, готується з рису, морепродуктів, м’яса, овочів. Паелья може бути різною – від класичної з морепродуктами до м’ясної (з куркою або кроликом).

Також читайте:  Як швидко та недорого підготувати меню для вечірки

паелья

9. Греція – мусака

Мусака – традиційна грецька страва, готується із шарів картоплі, баклажанів, м’яса, а також соусу бешамель. Ця ситна і смачний страва часто подається з грецьким салатом та оливами.

мусака

10. Індонезія – насі горенг

Насі Горенг – традиційна індонезійська страва, яка готується зі смаженого рису, морепродуктів, м’яса та овочів. Має унікальний смак та аромат завдяки використанню локальних спецій і соусів. Страву подають зі смаженим яйцем.

насі горенг

Це лише декілька яскравих прикладів із безлічі традиційних страв з усього світу. Кожна країна має свої унікальні рецепти та смаки, які варто спробувати. Кулінарна подорож допоможе вам поглибитися у культуру та традиції інших народів, а також насолодитися смаками світу!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *