Здорове харчування школярів
Різне

Здорове харчування школярів: основні принципи та поради

Харчування дитини – це основа для повноцінного розвитку, здоров’я та гарного настрою. Тому необхідно забезпечити школяру повноцінне харчування, щоб наситити його організм необхідною енергією. Дуже важливим є вироблення в «чада» звички корисної їжі та правильно харчуватися.

Основні правила харчування дитини-школяра

  • Здорові продукти. У щоденному раціоні мають бути лише якісні, здорові продукти, які зможуть наситити зростаючий організм корисними мікроелементами.
  • Збалансованість їжі. Всі страви у своєму складі повинні містити вуглеводи, білки, жири і клітковину.
  • Режим харчування. Необхідно з раннього віку привчити дитину до режиму харчування: між прийомами їжі проміжки повинні бути однакові.
  • Невеликий розмір порції. Варто пам’ятати, що переїдати – це теж шкідливо для здоров’я, отже не накладайте дитині надто багато їжі.
  • Різноманітність. Для повноцінного харчування та гарного апетиту чергуйте різні продукти і придумуйте нові страви з різних компонентів.

Харчування школяра

Будь-яка дитина потребує збалансованого раціону зі здорових продуктів. Меню має включати в себе всі необхідні елементи.

  • Щоб покрити всі енерговитрати дитини, з їжею має надходити необхідна кількість калорій.
  • Не менше 60% білків у раціоні підлітка повинно складатися з продуктів тваринного походження.
  • Риба та бобові не рідше двох разів на тиждень у раціоні.
  • Джерелом клітковини слугуватимуть хліб, паста, пюре, випічка. Слідкуйте, щоб були присутні вироби з борошна грубого помелу.
  • Ну і, звичайно, солодощі. Солодке також має місце в раціоні, але повинно становити менше, ніж 15% від добової норми вуглеводів. Продукти, які містять штучні добавки, ароматизатори та барвники, слід зменшити чи краще узагалі виключити з раціону.

Корисними солодощами будуть натуральні солодощі без цукру, улюблені сухофрукти, повітряна пастила. Такі поживні ласощі, як енергетичні батончики завдяки збалансованому складу підтримують організм, забезпечуючи його енергією тривалий час, а ще вони є джерелом великої кількості амінокислот, що є важливим при підвищених фізичних навантаженнях, які можуть бути у дітей, що відвідують спортивні секції.

Де ж купити корисні солодощі? Зараз популярним стало дбати про правильне харчування, тож у кожному місті можна знайти магазини здорового харчування. А ще можна без проблем і зайвих витрат часу знайти якісні продукти у широкому асортименті для себе та малечі у онлайн крамничці здорового харчування Korisno.com.ua.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *