Вівсяна каша з йогуртом
Перші страви

Вівсяна каша з йогуртом

Прекрасна ідея для сніданку – домашня вівсянка з йогуртом. Ця вівсяна каша дуже смачна, готується швидко та легко, тому її варто приготувати вранці перед школою чи роботою, щоб гарно розпочати день. Щоб виділити солодкість малини, достатньо однієї столової ложки меду. Таку корисну кашу можна готувати не тільки влітку. Взимку можна використовувати заморожені ягоди або свіжі яблука чи банани.

Інгредієнти

  • 100 гр. вівсяних пластівців
  • 1 склянка води (250 мл.)
  • 3/4 склянки натурального йогурту
  • 100 гр. малини, лохини чи інших ягід
  • ложка меду

Як приготувати вівсянку з йогуртом

  1. Заздалегідь дістаньте йогурт з холодильника, щоб він набув кімнатної температури.
  2. Вівсяні пластівці – у мене звичайні Біо пластівці – покласти в невелику каструлю і залити склянкою води. Все це перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшіть потужність конфорки і варіть кашу приблизно 3-5 хвилин. Пластівці з плющеного вівса потрібно варити до 20 хвилин на слабкій потужності конфорки. Для зручності, якщо мова йде про плющені вівсяні пластівці довгого приготування, їх можна приготувати у мультиварці. Готову, густу і клейку вівсяну кашу викладіть в миску.
  3. Додайте приблизно 200 грамів натурального йогурту. Вибирайте вершковий йогурт, який є м’яким і має низьку кислотність. Все перемішати.
  4. Помістіть промиту свіжу чи заморожену малину чи інші ягоди в невелику каструлю (трохи ягід відкладіть для прикраси). Можна додати трохи води. Нагрівайте ягоди протягом хвилини на середньому вогні. Зніміть з вогню і додайте мед. Все перемішайте.
  5. Розкладіть вівсяну кашу по мисках. Полийте кожну порцію ягідною сумішшю. Чи прикрасіть свіжими фруктами. Вівсянка не гаряча, тому її можна їсти відразу. Дуже смачно навіть у холодному вигляді.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *