риба з овочами
Страви з риби

Риба з овочами на Святвечір

Риба з овочами (або риба по-грецьки) – смачна традиційна страва для Різдвяного столу і не тільки. Готується з доступних овочів та філе риби, має цікавіший смак за звичайну смажену рибу. Спробуйте і Ви таку рибку цьогорічних Різдвяних свят!

Інгредієнти

  • 1 кг. замороженого рибного філе або 700 гр. свіжого
  • пшеничне борошно для обвалювання риби
  • 4 середні морквини (500 гр.)
  • 2 кореня петрушки (300 гр.)
  • 25 см. шматочка цибулі-порею або велика цибулина
  • півсклянки води
  • 4 ст.л. томатного пюре або помідорного концентрату
  • 1 ч.л. солі
  • 3 зерна запашного перцю
  • 2 лаврових листки
  • 1 ч.л. солодкого перцю
  • 1 ч.л. орегано
  • 3 ст.л. олії

Як приготувати рибу з овочами по-грецьки

Для приготування рекомендую вибирати свіже або заморожене філе «білої» риби. Я зазвичай купую заморожене філе хека, тріски або минтая. Якщо у вас свіжа риба, її досить швидко промити під холодною проточною водою. Потім добре обсушити паперовим рушником і нарізати на дрібніші шматочки. Потім посипте обидві сторони кожного шматка сумішшю солі, перцю та орегано. Викласти шматочки риби в миску.

Якщо у вас заморожена риба, обов’язково вийміть її з морозилки заздалегідь і дайте їй розморозитися природним шляхом. Прискорити процес можна, промивши філе в раковині. Вода повинна бути холодною, проточною. З риби зніметься глазур. Риба буде готова до приготування, коли стане еластичною. Перед тим, як обсушити рибу на рушнику, я акуратно віджимаю руками зайву воду. Далі дійте так само, як і для свіжої риби.

Потім насипте на тарілку півсклянки борошна. Кожен шматок риби з обох боків обсипте борошном і викладіть на розпечену сковорідку. Попередньо, звичайно ж, також вливаємо трохи рослинної олії для смаження. Обсмажте шматки риби з двох сторін на середній потужності конфорки. 3-4 хвилин з обох сторін має бути достатньо. Риба повинна лише злегка підрум’янитися. Якщо горить, зменшіть потужність пальника. Викласти філе на широку тарілку.

Середню частину великого цибулі-порею дрібно наріжте і обсмажте на сковороді з олією. На цьому етапі ви також додаєте цибулю, якщо ви її використовуєте. Також можна використовувати просто цибулю. Через кілька хвилин додайте крупно натерту моркву і петрушку. Також додайте запашний перець, лавровий лист, солодку паприку і сіль. Залийте половиною склянки води, все перемішайте і накрийте кришкою. Тушкуйте овочі на слабкій конфорці близько 20 хвилин. Після закінчення цього часу додайте 4 столові ложки томатного пюре чи помідорного концентрату. Все перемішати і трохи обсмажити без кришки. Овочі вже повинні стати м’якими.

У посуд, в якому планується подавати рибу, викласти частину тушкованих овочів. На овочі викласти обсмажену рибу. Решта овочів викладіть на рибу. Все це можна прикрасити зеленню: орегано, петрушкою, кропом або коріандром. Тепер страва готова до подачі на стіл. Її можна їсти як гарячою, так і холодною. Я люблю обидві версії. Дуже добре смакує, якщо розігріти вдруге чи навіть втретє. Це не тільки чудова пропозиція для Різдвяних свят, але й смачна та корисна вечеря на вихідний чи для буднів.

рибу з овочами по-грецьки

Зберігайте страву з готовою рибою та овочами в холодильнику до 4 днів. Однак пам’ятайте, що посуд повинен бути закритим.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *