продукти-афродизіаки
Різне

Готуємо на День святого Валентина: продукти-афродизіаки

День святого Валентина – найвідповідніший день, щоб приготувати страви з афродизіаками. Якщо хтось не знає (хоча мені здається, всі знають!) – це речовини, які підвищують потяг, сексуальну активність, збільшують сексуальне задоволення. Коли ж їх ще їсти, як не у свято?

У цій статті буде інформація тільки про ті продукти, які реально можна дістати в магазинах. Жодних рогів носорога і екстракту зябрових перетинок вимираючих ящерів.

Мед

Мед містить практично всі необхідні мінерали і вітаміни, а також безліч ферментів, які відразу ж засвоюються, оскільки вже перероблені бджолами. Чому мед афродизіак? Тому що у ньому є вітаміни групи В, білки, оксиди азоту, які впливають на здоров’я репродуктивної системи. Найкраще купувати мед з еспарцетом – це рослина активно стимулює лібідо, зберігає жіноче і чоловіче здоров’я, статеву активність до самої старості.

мед

Устриці та мідії

Найцінніше джерело білка та найсильніший афродизіак. Ці два морепродукти збуджують дуже швидко і сильно через те, що до їх складу входить велика кількість цинку, який, як відомо, стимулює репродуктивну систему до активності.

Також читайте:  Розвантажувальні дні: необхідність після переїдання на свята

устриці

Горіхи

Найкраще волоські, хоча підійде і мигдаль, ліщина (фундук), бразильські, фісташки, королівські, кедрові. Арахіс НЕ горіх, якщо Ви не знаєте, а рослина сімейства бобових, хоча і з нього є користь: він теж вважається продуктом, багатим на цинк.

У Марокко мигдаль дарують молодим після шлюбної ночі на удачу, а в Індії пригостити людину мигдалем – значить, зробити їй недвозначну пропозицію.

мигдаль

Горіхи містять багато органічних елементів, білків, вуглеводів, вітамінів. По суті – це джерело здоров’я.

Шоколад

В’язка, солодка, коричнева суміш приваблює не стільки своїм смаком, скільки можливостями естетичної насолоди. У складі шоколаду знаходяться речовини, які активно стимулюють викид гормонів задоволення. Крім того, в какао-масі дуже багато цинку.

шоколад

Оливкова олія й оливки

Дія олії обумовлено наявністю рідкісних кислот, ферментів і антиоксидантів, які входять до складу оливок. А також в олії (до речі, не тільки в оливковій) багато вітаміну Е, який теж швидко сприяє розігріванню любовного апетиту.

Також читайте:  Пшоняна каша-пудинг з ягодами

оливки та оливкова олія

Помідори

Помідори недарма названі «яблуками кохання» у перекладі з французької. У них міститься багато вітамінів і мінералів, а також тіамін, який стає в організмі серотоніном – гормоном задоволення.

помідори

Риба та ікра

Ікра практично одразу діє в якості збудника, оскільки в ній сконцентрована величезна кількість мінеральних речовин, які тут же починають активізувати всі системи організму. Риба корисніше червона і жирна: форель, лосось.

червона ікра

Шампанське

Цей напій вважають афродизіаком тому, що він алкогольний і пінний, але це все оманливі переконання. Насправді збуджує будь-який алкоголь, оскільки, по-перше, розслабляє, а також блокує ділянки мозку, що відповідають за контроль поведінки. А, по-друге, активізує сечостатеву систему, що, як наслідок, стимулює збудження.

Шампанське

У цьому сенсі набагато кориснішим є червоне вино, хоча взагалі-то краще алкоголь не пити зовсім, це спершу він збуджує, а потім починає руйнувати тіло, і рано чи пізно призводить до згасання всіх функцій. Вже краще замінити його виноградним соком, тим більше, що виноград – теж афродизіак.

Також читайте:  Соуси грузинської кухні

Виноград

Екстракт виноградних кісточок зберігає здоровими судини і серце. А здорова кровоносна система – здоров’я репродуктивної системи. Отож бо жителі “виноградних” країн такі юні та свіжі, а головне – активні. Саме через це. І вони п’ють вина, хороші і якісні, але по трохи. Ну а ми можемо їсти виноград, бажано з кісточками.

виноград

Базилік

У Туреччині чоловік, щоб спокусити дівчину, дарує їй базилік в горщику, щоб вона його ростила. Вважається, що це приворотне зілля. Насправді, багато спецій стимулюють організм і надають стравам особливої пікантності. Базилік містить ефірні масла і вітаміни, які стимулюють активність, додають бадьорості. Так само можна використовувати куркуму, кунжут, фенхель, орегано, селеру, кріп чи петрушку.

базилік

Всупереч загальноприйнятій думці, не є афродизіаками, але надають атмосфері романтики: полуниця, персики, м’ясо, яблука, імбир, лимон. До речі, імбир взагалі знижує бажання і охолоджує енергетику тіла. Сильно знижує бажання смажене м’ясо, хліб, картопля, важка їжа, пиво (якщо вживати його регулярно).

Готуйте з афродизіаками і хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *