Печінковий торт
Другі страви,  Страви з м'яса

Печінковий торт: покроковий рецепт та секрети приготування

У часи мого дитинства на кожному святковому столі стояв печінковий торт, який був окрасою столу і гордістю господині. Пройшли часи, з’явилося багато нових, модних, цікавих рецептів, але печінковий тортик ми все одно готуємо з задоволенням. Я вам пропоную перевірений рецепт, по ньому готувати дуже просто, а страва в результаті виходить смачна і ефектна.

Самостійно приготувати такий тортик я зважилася не швидко, думала, що це марудна і примхлива страва. Не буду переконувати, але скажу що при певному навику і при хорошому рецепті приготувати печінковий торт не проблема. Знаю, що багатьох лякає саме смаження млинців. Що робити, щоб млинці з печінки не прилипли, не розламувалися і добре переверталися? Ось секрети:

  1. Готуйте з курячої або індичої печінки (не з яловичої), ці види печінки не примхливі, не гірчать, готуються дуже швидко і Ви не будете побоюватися того, що десь не пропеклося і залишились сирими.
  2. А щоб млинці вдавалися і добре переверталися робіть коржі діаметром НЕ більше 20 см. Чим менше діаметр сковороди тим зручніше перевертати і готувати млинці.
  3. Сковорода повинна бути добре прогріта, я її змащую олією тільки перед першим наливанням тіста, але якщо Вам страшнувато змащуйте через кожні 3-4 млинця.

Інгредієнти

Отож, продукти:

продукти на печінковий торт

  • 500 гр. печінки.
  • 5 яєць
  • 0,5 літра молока
  • 5 середніх цибулин
  • 1 стакан борошна
  • 2 столові ложки вівсяних пластівців
  • 2 столові ложки олії
  • сіль перець.

    Як приготувати печінковий торт

    Печінку вимити, гарненько очистити від плівок і залишків жовчного міхура (зеленого кольору).

    Зазвичай печінка продається хорошої якості і не вимагає виснажливої підготовки, але переглянути її варто, тому що якщо випадково попадеться залишок жовчного міхура жовч може зіпсувати своєю гіркотою всю страву. Змішуємо блендером всі інгредієнти. Тісто виходить трохи густіше молока. Як на тоненькі млинці. Даємо постояти хвилин 20 (якщо пекти відразу, то може прилипати до сковороди або рватися).

    Я випікаю на млинцевій сковороді. Наливаємо тісто, чекаємо зарумянення боків і перевертаємо. На кожну сторону йде приблизно 2 хвилини часу. Готові млинці остуджуємо.
    Далі в майонез видавлюємо часник за смаком. Промащуємо наші коржі-млинчики кремом.

    Охолоджуємо, даємо просочитися годинку. Хай Вам смакує!

    

    Коментувати

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *