Голубці з тертою картоплею
Другі страви

Голубці з тертою картоплею

У час Різдва спогади завжди повертають у дитинство. Згадується морозний переддень Різдва, тріскіт дров у пічці і порання бабці з мамою на кухні, щоб встигнути зготувати на Святвечір всі 12 страв. Одна з обов’язкових страв – голубці з картоплею. М’якенькі, які навіть не обов’язково жувати. В бабусі вони томилися в печі. Зараз, звичайно, готуємо на плиті.

Інгредієнти

Отож, продукти:

Голубці з тертою картоплею

  • 1 качан капусти середніх розмірів
  • 1 кг картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. чорного перцю

Як приготувати картопляні голубці

Спочатку підготуйте капусту. Поставте грітися пару літрів води у великій каструлі, а поки вона закипає – очистіть качан від верхнього листя і акуратно (не розрізаючи качана!) виріжте качан. Зніміть каструлю з вогню і опустіть капусту в окріп так, щоб перш за все занурилися товсті частини листя. Закрийте каструлю кришкою і залиште на 15 хвилин – півгодини.

За цей час зробіть начинку. Картопля вимийте, очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці разом з цибулею. Найпростіше це зробити кухонним комбайном. Змішайте начинку з сіллю і перцем. Каструлю з начинкою поставте на вогонь, і постійно помішуючи доведіть її до густого стану. Це робиться для того, щоб начинка не потемніла і не втікала з листя при виготовленні голубців.

Голубці з тертою картоплею

Вийміть качан з каструлі, злийте з нього зайву воду і обережно розберіть качан на листя. Занадто щільні потовщення листя можна зрізати.

На дно посуду, в якій будемо варити голубці, обов’язково кладемо капустяний лист, щоб вони не пригоріли. Кладіть на кожен лист 2-3 ст.л. начинки і звертайте голубці. Складайте їх в каструлю щільно поряд один з одним.

Коли всі голубці зроблені, у каструлю заливаємо окріп, так щоб голубці були майже повністю прикриті. Готуємо на малому вогні близько півтори години, але стежимо, щоб страва не підгоріла, і при необхідності доливаємо окропу.

Подають голубці з грибною підливою. Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *