Квасолевий суп
Перші страви

Квасолевий суп у мультиварці

Хочете смачний і ситний обід? Тоді приготуйте собі і своїм близьким квасолевий суп. Для тих хто не їсть м’ясо – квасоля чудовий замінник білків.

Найнеприємніший момент у приготуванні квасолі – це час. Якщо неправильно підготувати квасолю, то процес приготування супу розтягнеться на години біля плити. Тому починайте з замочування. В ідеалі – годин 8 (на ніч, наприклад, залийте великою кількістю води).

Варто пам’ятати, що якщо в кімнаті жарко, то навіть за ніч квасоля у воді почне закисати. І вранці ви просто її викинете на смітник. Тому в спекотні дні на кухні краще замочену квасолю відправляти в холодильник.

Також читайте:  Квасоля по-бретонськи

Для чого так довго замочувати? При розмочуванні з поверхні квасолі змивається неприємна плівочка, яка може зіпсувати смак головної страви і виходять олігосахариди, які при перетравленні квасолі підвищують газоутворення. Саме через неправильну підготовку квасолі страви з неї називають «музичними». Навіть після замочування необхідно добре промити квасолю, щоб змити з неї все, що не хотілося б відправити в суп.

Суху квасоля в сезон можна замінити стручковою. У ній ще більше корисних речовин. У тому числі і амінокислот, які необхідні для зростаючого організму (та й дорослим вони необхідні).

Також читайте:  Мерджимек чорбаси: турецький суп із червоної сочевиці

Солити страви з квасолі рано не можна. Сіль сповільнює процес варіння. Тому краще посолити суп в кінці готування.

Інгредієнти

Отож, продукти на 2-2,5 л готового супу:

продукти на суп

  • 1 куряче крильце
  • пів склянки дрібної сухої квасолі
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 3 картоплини
  • Шматок кореня селери
  • Корінь петрушки
  • Чайна ложка солодкої паприки
  • Сіль та перець за смаком

Як приготувати квасолевий суп у мультиварці

Квасолю звечора замочую на ніч у холодній воді, стараюсь під час замочування декілька раз змінити воду.

Вранці вмикаю мультиварку на режим «Випічка», наливаю пів столової ложки кукурудзяної олії. Закидую в неї куряче крильце, за цей час дрібно ріжу цибулю, засипаю до крильця, потім нарізаю моркву кружальцями, всипаю у мультиварку. Вливаю 2 літри окропу, закидую порізану картоплю, шматок селери і корінь петрушки. Перемикаю на режим «Тушкування» на 1 годину, в кінці готування солю, перчу і всипаю солодку паприку. У тарілці не забудьте посипати зеленню петрушки або кропу.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *