Столове срібло
Різне

Столове срібло для вишуканої трапези та міцного здоров’я

Використовувати столове срібло – це з одного боку вишукано й престижно, а з іншого – корисно для здоров’я та практично. Елегантна розкіш срібного посуду та солових приборів створює по-справжньому святкову атмосферу, підкреслює урочистість події, дозволяє насолодитись не тільки смачними стравами, але й естетичним сервіруванням.

Корисні властивості столового срібла

Посуд зі срібла 925 проби підкорює благородною стриманою розкішшю, а завдяки високим обробним характеристикам представлений у широкому різноманітті дизайнів. До його корисних властивостей належить гіпоалергенність, антибактеріальність, здатність довго зберігати якість води та продуктів, підкреслювати смак напоїв та їжі. Доведено, що іони срібла сприяють гибелі більш ніж п’ятисот видів патогенних бактерій, створюють профілактику вірусним та інфекційним захворюванням, а також зміцнюють захисні властивості організму.

Основні переваги посуду зі срібла

Використовуючи срібний посуд для сервірування столу, можна забезпечити собі наступні переваги:

  • Глечики, келихи, столові прибори та інші срібні вироби виглядають стильно та елегантно – наповнюють сервіровку стриманою розкішшю, підкреслюють урочистість і святковість трапези. У звичайні дні посуд зі срібла стане чудовим доповненням інтер’єру, органічно вписуючись у будь-які стильові концепції.
  • Набори столового срібла приваблюють не тільки вишуканим виглядом, але й практичністю та довговічністю. Такий посуд не розіб’ється при падінні, не втратить своєї краси та буде служити довгі роки – вам, вашим дітям, а може й онукам.
  • Срібло – унікальний метал, який відзначається гіпоаллергенністю та антисептичними властивостями, що дуже важливо для посуду. Особливо актуально використовувати срібні столові прибори взимку та восени, коли зростає загроза вірусних захворювань. А срібні чашки та келихи – чудовий варіант для літа, який захищатиме вас від кишкових інфекцій та дисбактеріозу. Крім того, іони срібла ефективно протидіють запаленням та сприяють покращенню імунітету.
  • Варто зазначити, що срібло – незамінний елемент нашого організму, який міститься майже в усіх органотворчих тканинах. Особливо важливі іони срібла для головного мозку, нервових клітин, кісток, очей, ендокринної системи. Тому дуже корисно не тільки пити та їсти зі срібного посуду, але й настоювати в ньому водичку – знезаражувати й оздоровлювати організм, задовольняючи потребу органів у іонах срібла.
  • Протидіючи патогенній мікрофлорі, срібло зупиняє процеси псування їжі й напоїв, завдяки чому продукти у срібному посуді довше зберігаються смачними та корисними. Можна пересвідчитись на власному досвіді, що даний метал підкреслює смакові властивості напоїв, особливо шампанського, вина та коньяків.
  • Оскільки срібло має високу теплопровідність, посуд та столові прибори з цього металу допомагають швидше остудити їжу.
  • Купити срібний посуд на подарунок – безпрограшний варіант для будь-якого урочистого приводу: дня народження, ювілею, весілля, срібної річниці весілля тощо. Такі подарунки не зношуються та не забуваються, а стають справжніми сімейними реліквіями.

Столове срібло

Асортимент срібного посуду та столових приборів

Вишуканий срібний посуд сьогодні представлений наступними виробами:

  1. Для пиття: чашки, кружки, кухлі, келихи, стопки, чарки, фужери, бокали, підсклянники, глечики, графини, фляжки, чайники, кавники, заварники, турки для заварювання кави,;
  2. Для продуктів та страв: тарілки, миски, блюдця, таці, ікорниці, цукорниці, креманки, піали, сільнички.

Столові прилади зі срібла включають виделки, ножі та ложки, а також маленькі чайні та кавові ложечки.

Дитячий посуд зі срібла представлений кружечками з яскравою емаллю, ложечками та блюдцями відповідного дизайну. Традиційний подарунок малюкові – срібна ложечка «на перший зуб». Екологічне та гіпоалергенне срібло підходить навіть для діток, схильних до діатезу та алергічних висипань.

Зі срібла виготовляються елегантні предмети сервірування, аксесуари та декор: підсвічники, кільця для серветок, оригінальні підставки, лійки, ситечка для чаю, іонізатори.

Купити посуд зі срібла можна окремо або у святково оформленому наборі. Дуже популярні комплекти келихів або чарок, столові прибори на різну кількість персон, парні весільні бокали тощо. Ціна зазвичай залежить від кількості виробів та додаткового декору, наприклад, коштовних каменів чи позолоти.

Особливості догляду за столовим сріблом

Посуд зі срібла треба мити руками, а не в посудомийній машині, використовуючи легкий мильний розчин або спеціальний засіб та проточну воду. Після миття срібні вироби треба витирати насухо. Для полірування посуду та приборів існує спеціальна паста й фланелеві серветки – абразивні засоби не вкористовуйте.

Не рекомендується класти у срібний посуд надто холодні страви, такі як морозиво, або надто гарячі – щойно зварений соус або суп. Не варто залишати надовго солону ікру в срібній ікорниці, щоб не почалися окислювальні процеси. Крім того, у сріблі не слід довго зберігати продукти з високим умістом сірки – часник, цибулю, яєчні жовтки, сіль.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *