Овочі-гриби,  Польова кухня

Овочевий шашлик або овочі на мангалі

Овочевий шашлик – звичайно не альтернатива м’ясному для м’ясоїдів, але прекрасне доповнення, особливо у літній час городніх овочів. Овочі для шашлику можуть бути будь-які, але враховуйте їх щільність, щоб на мангалі вони встигли пропектися одночасно.

Я люблю в овочевий шашлик зібрати асорті з баклажанів, кабачків і солодкого перцю і за бажанням додаю трохи цибулі. Маринад для овочевих шашликів перед смаженням не потрібен, оскільки сіль витягує з овочів соки і овочі в кінцевому результаті вийдуть дуже м’які.

Також читайте:  Яскраві та смачні тюфтелі з гарбузом

Інгредієнти

Овочевий шашлик або овочі на мангалі

  • Молоді кабачки – 2 шт.
  • баклажан – 1 шт.
  • болгарський перець (солодкий, червоний) – 1 шт.
  • оливкова олія 2 ст. л.

Для заправки готових овочів:

  • часник – 2 зубчики
  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.

Як готувати овочі на мангалі

Підготувати овочі для овочевого шашлику. У вимитих баклажанів зрізати плодоніжки, потім овочі порізати на кружечки товщиною близько 1.5 см.

Молоді, тонкошкурі кабачки невеликого розміру вимити, витерти насухо і порізати кільцями товщиною близько також 1.5 см. Нарізати тонше не варто, щоб кабачки не сповзли з шампурів під час запікання на мангалі.

Перці вимити, обсушити, розрізати навпіл і вирізати перегородки з насінням. Кожну половинку перцю порізати великими шматочками.

Порізані овочі змішати і залити оливковою олією на 15-20 хвилин.

Далі щільно нанизати на шампури, готувати на мангалі, часто повертаючи, щоб овочі не підгорали. Овочевий шашлик буде готовий приблизно через 20-30 хвилин (в залежності від жару і бажаного ступеня пропечення овочів).

Овочевий шашлик або овочі на мангалі

Поки овочі запікаються, готуємо заправку для овочевого шашлику. У мисці змішати оливкову олію з соєвим соусом і часником до однорідної маси.

соус

Готовий шашлик з баклажанів, кабачків і солодкого перцю змішати з заправкою і смакувати!

Готовий шашлик з баклажанів, кабачків і солодкого перцю



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *