Перевернутий пиріг з ревенем у мультиварці
Випічка,  Десерти

Перевернутий пиріг з ревенем у мультиварці

Сьогодні у нас сезонний травневий пиріг з ревеню, або, як його ще називають – з румбарбару. Чому травневий? Та бо саме у травні ревінь молодий, а вже у червні його стебла робляться ніби з ниток.

Моя бабуся казала, що румбарбар супер корисний і його потрібно їсти обов’язково. Сирим для мене ревінь занадто кислий, аж до оскоми на зубах. Зате кисленький компот з нього, особливо у спеку дуже смакує.

Наука підтверджує теорію моєї бабусі. Ревінь надзвичайно багатий кальцієм, марганцем і калієм, також містить баластні речовини, які чудово очищають кишківник від шлаків.

Також читайте:  Сирник з персиками

Вважається, що з ревеню можна зготувати мало страв, мабуть тому я не бачила його у продажі в магазинах, зате на городі у батьків його багато. Тому треба використовувати.

У моєму меню з ревеню є лише випічка. Один з рецептів це перевернутий пиріг. Я дуже люблю перевернуті пироги за окрему фруктову частину. Втоплені у тісті фрукти мають трохи інший смак.

Інгредієнти

Отож, продукти:

Перевернутий пиріг з ревенем у мультиварці

  • 4 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Ваніль за смаком
  • 4 великих стебла ревеню
  • 1/3 склянка цукру до ревеню
  • 2 столових ложки крохмалю
  • 1 чайна ложка вершкового масла

Як приготувати пиріг з ревенем у мультиварці

Найперше хвилин 15 збиваю яйця з цукром у кухонному комбайні. За цей час румбарбар очищаю від шкірки, ріжу шматками товщиною в 1 см, і порізані шматки ретельно перемішую з крохмалем, це робиться для того, щоб крохмаль вбирав у себе зайвий сік.

Чашу мультиварки змащую маслом, рівномірно присипаю 1/3 склянки цукру. Якщо ви спостерігали за своєю чашею, що продукти липнуть або пригорають, то застеліть папером для випічки.

пиріг з ревенем у мультиварці

Далі рівномірно розкладаю ревінь. Повертаюсь до кухонного комбайну, всипаю борошно, ваніль і розпушувач, ще хвилину перемішую на низьких обертах і виливаю на ревінь.

пиріг з ревенем у мультиварці

Мультиварку вмикаю на режим «Випічка», час 65 хвилин. Коли час вичерпається, мультиварку привідкриваю і даю пирогу остигнути 15-20 хвилин під привідкритою кришкою. Перевертаю на дошку, відганяю домашніх, щоб дали пирогу повністю охолонути.

Потім нарізаю шматками і дозволяю насолоджуватись 🙂

пиріг з ревенем

Хай і Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *