курка в кефірі
Страви з м'яса

Ароматна і м’яка курка в кефірі

Ця курка в кефірі – рятівна страва для будь-якої господині! Якщо взяти курячі грудки і не використовувати олію, то страва підійде для найсуворішої дієти і не зашкодить найтоншій талії, а для коханого чоловіка можна приготувати ситні і соковиті стегенця. І, хоча сьогодні для рецепту я взяла сушені трави, який завжди є під рукою, все ж я раджу спробувати приготувати зі свіжим базиліком: його приголомшливий аромат, що витає по кухні, миттю збере всю родину за обіднім столом!

Також читайте:  Кролик у сметанному соусі в мультиварці

Кефір здавна став улюбленим маринадом гурманів. Він вигідно підкреслює природний смак м’яса, роблячи його м’якшим і ніжнішим, до того ж такий спосіб маринування абсолютно безпечний для травної системи на відміну від агресивного оцту або занадто домінуючого лимонного соку. І хоча сезон шашликів і барбекю вже пройшов, в нашому розпорядженні завжди є духовка і 5 хвилин часу, щоб змішати прості інгредієнти для отримання прекрасного результату!

Інгредієнти

Отож, продукти:

курка в кефірі

  • Курка – 600 г (грудки або стегенця)
  • Кефір – 1/2 л.
  • Духм’яні трави – 2 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Гірчиця зернова – 2 ч.л.
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати курку в кефірі

Зубчики часнику очищаємо і пропускаємо через прес. У формі для випічки змішуємо кефір, трави, часник, олію, гірчицю з сіллю і перцем. Опускаємо туди шматки курки. Перемішуємо. Накриваємо фольгою чи кришкою і ховаємо в холодильник мінімум на 6 годин. Зручно замаринувати ввечері і готувати наступного дня.

курка в кефірі

Розігріваємо духовку приблизно до 200 градусів, форму ставимо запікатися в духовку. Якщо ми готуємо грудки, то на 25 хвилин, якщо стегенця – на 35. Час може відрізнятися – залежить від особливостей духовки і розміру курячих шматків. Щоб перевірити готовність, можна проколоти ножем або виделкою товсту частину м’яса близько кістки. Якщо лезо входить легко і при цьому виділяється повністю прозорий, а не рожевий сік, курка готова!

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *