Другі страви,  Овочі-гриби

Суп із білих грибів

Літо – грибна пора. Пройшли перші грибні дощі і саме час приготувати ароматний супчик зі свіжих білих грибів, тільки що принесених з лісу. Так, так у Карпатах вже є перші білі гриби. Я згадала, що маю морозилці ще декілька заморожених білих грибів, тому сьогодні у нас з них суп.

Дитинство я провела у Карпатах, грибів у наших лісах було завжди дуже багато. Але перевага віддавалася білим і підберезникам. Цей чудовий суп зі свіжих білих грибів завжди готувала моя мама, а тепер готую і я. Бабуся ще любила його «забілити», тобто додати сметани. Це вже на любителя і слідкуйте, щоб сметана була не кисла.

Також читайте:  Капуста з горохом на Святвечір

Інгредієнти

Отож, продукти на 2-2,5 л супу:

Суп із білих грибів

  • 3 середніх білих грибочки
  • 1 середня цибулина
  • 1 довга тонка морквина
  • 4 середніх картоплин
  • 1 столова ложки манної крупи
  • вершкове масло, сіль, сметана (за смаком)

Як приготувати суп з білих грибів

Гриби відбираємо міцні, з щільними капелюшками і ніжками. Ретельно промиваємо і відправляємо у каструлю варитися, після закипання 30 хвилин. Потім витягаємо та ріжемо невеликими шматками. Добре, що у білих грибах гіркоти немає і не потрібно їх спеціально відварювати. Картоплю і ріжемо невеликими кубиками і за 30 хвилин відправляємо до грибів.

Моркву шаткуємо акуратними кружальцями, цибулю ріжемо дрібними кубиками.

У сковороді тушкуємо на вершковому маслі моркву і цибулю. Важливо, щоб цибуля не підгоріла, а набула золотистого відтінку, тому постійно помішуйте. Як тільки картопля дійшла до напівготовності – кладемо цибулю і моркву до каструлі. Додаємо сіль і пробуємо.

Як тільки морква і картопля зварилися – засипаємо манну крупу тонкою цівкою в киплячий суп і помішуємо, щоб не вийшло грудок. Манна крупа вариться швидко. Через 2-3 хвилини суп вже готовий. Ніяких інших спецій крім солі для цього супу я не використовую. Перець, лавровий лист або петрушка перебивають дивовижний грибний аромат. Дайте йому постояти в каструлі хвилин 15-20 і подавайте на стіл, легко посипавши зеленню кропу!

Суп із білих грибів

P.S. На Святу вечерю та Різдво пропоную приготувати суп із сушених грибів.



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *