Уха з хребта лосося
Перші страви

Уха з хребта лосося

Уху ми готуємо рідко, бо ще з дитинства склалася асоціація, що уха = риболовлі на природі, і готувати її потрібно у великому казані, на вогнищі. Хоча насправді уху можна і треба приготувати вдома, вона є прекрасною альтернативою звиклих нам перших страв. Наша сім’я на риболовлю не їздить, тому уху я готую з купованого хребта лосося і його шматків.

Червона риба дуже корисна для нашого організму, оскільки містить всім відомі жирні кислоти омега-3, кальцій і натуральний вітамін D у великій кількості. Єдиний мінус – лосось дуже дорога риба і купувати часто не кожен зможе собі дозволити. Але є відмінне рішення як посмакувати корисної рибкою, адже хребти і шматки містять всі ті ж вітаміни, що і цілий лосось, а коштують набагато дешевше. Потрібно тільки купити якісний головний інгредієнт, і можна радувати родину ароматною, смачною ухою.

Також читайте:  Зупа огіркова або розсольник

Я ніколи не купую заморожений хребет, у львівському гіпермаркеті «Метро» і в рибному терміналі гуртового ринку «Шувар» працівники самостійно очищають і розділяють лосося на шматки, головне попасти на час, коли на прилавку з’являються свіжі обрізки і хребет.

Також читайте:  Суп-пюре з гарбуза

В свою уху додаю мінімум спецій, і не допускаю активного кипіння, уха повинна «томитися» під кришкою, як перекипить, буде мутна.

Інгредієнти

Отож, продукти на 2,5 л готової ухи:

продукти на уху

  • 1 хребет лосося або грам 300 обрізків з живота лосося
  • 1 велика морква
  • 1 велика цибулина
  • 3 середніх картоплини
  • Пів великої селери
  • Корінь петрушки
  • Корінь пастернаку
  • Зелень кропу та петрушки
  • Сіль та чорний перець за смаком.

Як приготувати уху з хребта лосося

На плиту ставлю каструлю з водою і суху сковорідку на максимальний вогонь для розігріву. У каструлю вкидаю корінь петрушки, пастернаку, порізану шматками селеру, картоплю, кружальцями моркву. Після закипання вогонь скручую до мінімуму і готую 20 хвилин.

Тим часом на розігріту сковороду ставлю розрізану цибулю розрізами до поверхні сковороди, смажу-сушу її 3-5 хвилин.

Уха з хребта лосося

Поверхня цибулі стає коричнева з запахом вогню. Її також кидаю в каструлю.

Уха з хребта лосося

Через 20 хвилин у каструлю відправляю рибу, готую без кипіння на повільному вогні ще 15 хвилин. В кінці солю, перчу, додаю посічену зелень. Даю настоятись хоча б 10 хвилин і наливаю у тарілки.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *