Морський окунь в сметанному соусі
Другі страви,  Страви з риби

Морський окунь в сметанному соусі

Якщо розглядати асортимент риби у львівських магазинах, то морський окунь для мене одна з найулюбленіших риб. Ця досить цінна з гастрономічною точки зору риба подобається мені ніжним м’ясом, яке не має неприємного запаху, а також у неї мало кісток (тільки хребет і ребра).

Як бонус, морський окунь є дієтичним продуктом і при цьому м’ясо окуня містить велику кількість поліненасичених жирів, які дуже корисні для людського організму. При цьому морський окунь не є екстра дорогою рибою, хоча до дешевої риби його також не можна віднести.

Також читайте:  Запечені свинячі реберця

У Львові морський окунь продається або у вигляді неочищених тушок без голови або як філе. Але я практично ніколи не купую рибу у вигляді філе, оскільки під шаром льоду важко оцінити стан риби, та і недобросовісні продавці можуть втиснути недосвідченому покупцю філе геть іншої риби. Тушки купую сухої заморозки, чим червоніші, тим кращі.

Також читайте:  Котлети в духовці без хліба

Вдома рибу потрібно розморозити і очистити. Морський окунь має колючі плавники тому при очистці слід бути акуратним. Потрібно очистити рибу від луски і видалити нутрощі, також обов’язково треба зняти чорну плівку з черевної порожнини. Далі вже можна готувати.

Інгредієнти

Отож, продукти:

Морський окунь в сметанному соусі

  • 2 тушки морського окуня
  • 2 великі цибулини
  • Стебла кропу
  • 3 столові ложки густої сметани
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль та перець за смаком

Як приготувати морського окуня в сметанному соусі

На рибі по боках роблю неглибокі насічки, натираю сіллю і перцем, всередину запихаю стебла кропу і порізану цибулю. Сметану змішую з гірчицею і натертим часником, обмащую рибу з усіх сторін, переношу тушки на фольгу, обкладаю порізаною на кільця цибулею.

Морський окунь в сметанному соусі

Фольгу замотую і відправляю рибу в духовку на 35 хвилин, потім фольгу розмотую і допікаю ще 10 хвилин, щоб цибуля зарум’янилася.

Хай Вам смакує!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *