смузі
Десерти,  Напої

Коктейль молочно-полунично-банановий, або по-модному «смузі»

Чомусь всі найяскравіші спогади дитинства залишаються з нами на все життя. Я росла у маленькому провінційному містечку Сколе Львівської області, і модних дитячих центрів, піцерій, дитячих кафе, куди тепер ходять з дітьми просто не було. Тому з подругою в років 7-8, коли ми доросли до самостійного гуляння, після катання на велосипедах, гри з сусідськими дітьми в хованки чи скакання в “резинки”, скинувшись копійками (це про початок 90-х років) ми бігли ТУДИ.

Магазин називався “Соки-води”, там тітонька у високому білому чепчику і у білому фартуху робила смакоту – молочний коктейль. Тоді для нас він був вершиною блаженства: білий, солодкий, густий і з бульками нагорі, які не лопалися.

Також читайте:  Солодкий шпинатний торт

містечко Сколе

Робилося це чудо декілька дуууже довгих хвилин у сірому величезному міксері, куди ставилися трохи погнуті металеві стакани, при збиванні міксер ревів так, ніби у космос збиралася полетіти ракета. Коктейль робився у нас на очах: у той самий погнутий стакан спочатку лилося молоко з широкої скляної пляшки, закритої фольгою, далі з холодильника круглою ложкою нашкробувалося два шаріка морозива, і останній штрих, ми вибирали сироп, який наливався маленьким мірним стаканчиком з чарівних краників під прилавком.

Також читайте:  Торт «П’яна вишня»

Напевно тому, що 90-ті це був час тотального безгрошів’я, наших спільних копійок вистачало лише на один коктейль, ми просили дві трубочки і пили дуже швидко одночасно.

Зараз цього магазину вже немає, а молочний коктейль у такому вигляді як я описала, роблять лише у старих кафешках, у Львові це “Пінгвін” біля Оперного театру, який чудом ще стоїть біля Обгрижено-ябко-сервісу і ювелірного магазину.

Також читайте:  Запечені груші

Інгредієнти

  • пів банана
  • 5-6 полуниць (взимку з морозильника)
  • білий пломбір, грам 100, я купую ковбаскою і відрізаю
  • 200 мл молока
  • 1 чайна ложка цукру

Як приготувати смузі (молочно-полунично-банановий коктейль)

Вдома смак дитинства я повторюю для своєї доньки так. Все разом збиваю погружним блендером на найбільшій швидкості мінімум дві хвилини, орієнтуйтеся на те, що маса має стати однорідною з веееликими бульками. Переливайте в склянку й одразу насолоджуйтесь!

смузі

Влітку цей напій-десерт чудово втамовує спрагу, а взимку для доньки це улюблений полуденок.

Смачного!



Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *